Стойността на акциите на Tencent намаля, след като Китай нареди

...
Стойността на акциите на Tencent намаля, след като Китай нареди
Коментари Харесай

Акциите на Tencent паднаха след нова забрана от Китай

Стойността на акциите на Tencent понижа, откакто Китай подреди на компанията да приключи покупко-продажбите си за лицензиране на извънредна музика със звукозаписни лейбъли по целия свят. Ходът цели да ограничи превъзходството на музикалния стрийминг в страната, съобщи „ Би Би Си “.

Освен това софтуерният колос е бил санкциониран с 500 хиляди юана (около 77 хиляди долара) за нелоялни практики на пазара за онлайн музика.

Tencent управлява над 80% от изключителните права за стрийминг на музикални творби в Китай. В събота Държавната администрация за контролиране на пазара (SAMR) съобщи, че активността на компанията нарушава антимонополните правила на страната.

Превъзходство пред останалите играчи Tencent си обезпечи през 2016 година, когато купи China Music Corporation. Сега на компанията е подредено повече да не се ангажира с извънредни покупко-продажби за музикални права, както и да разтрогне всички съществуващи съглашения в границите на 30 дни. Могат да се запазят изключителните покупко-продажби с самостоятелни актьори, защото те изтичат след 3-годишен интервал.

Глобални лейбъли като Universal Music, Sony Music и Warner Music имат взаимоотношения с Tencent, като предоставиха на своите стрийминг платформи достъп до хиляди музикални каталози на реализатори.

В Хонконг акциите на Tencent Holding понижиха с 5.7%, до момента в който тези на Tencent Music Entertainment Group спаднаха с 6.9%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР