Стойка Кръстева спечели първа квота за България на европейската олимпийска

...
Стойка Кръстева спечели първа квота за България на европейската олимпийска
Коментари Харесай

Стойка Кръстева спечели квота за Олимпийските игри

Стойка Кръстева завоюва първа квота за България на европейската олимпийска подготовка по бокс в Париж. В кат. 51 кг. българката победи Светлана Солуянова от Русия с 5:0 съдийски гласа и се класира за полуфиналите, което и подсигурява квота за игрите в Токио.

Така 35-годишната националка за повторно ще боксира на олимпиада след 2012 година в Лондон, където отстъпи на британката Никола Адамс. Стойка е двукратната европейска шампионка, има и два сребърни медала от международни шампионати.
 Чамов и Мехмедова не съумяха по пътя към Токио
Чамов и Мехмедова не съумяха по пътя към Токио

Жалко

На полуфиналите в Париж, които имат значение за ранглистата преди олимпиада, Стойка ще боксира с туркинята Бусе, като мачът е в понеделник следобяд.

По-рано през днешния ден на четвъртфинал се класира Петър Белберов, като победи с 5:0 ирландеца Гитис Лисинскас и на следващия ден ще боксира за квота при най-тежките в кат. над 91 кг с руснака Иван Верясов. На кръга ще излязат още Станимира Петрова (57 кг) против британката Артингстал, както и Радослав Панталеев (91), който ще се изправи против испанеца Емануел Рейес.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР