Стойчо Петров от София, човек със 100% увреждане, сигнализира пред

...
Стойчо Петров от София, човек със 100% увреждане, сигнализира пред
Коментари Харесай

Сигнал до БНР за човек с увреждане, до когото не достига подвижната избирателна секция

Стойчо Петров от София, човек със 100% увреждане, алармира пред „ Хоризонт “, че не са му дали опция да гласоподава с преносима изборна секция в " Люлин ".

„ Ангажирах пет души, с цел да гласоподавам, само че това не можа да се случи. Аз съм на легло, усещам се като погубен, като разстрелян “, сподели в „ Хоризонт до обед “ Стойчо Петров.
„ Аз станах очевидец на невъзможността на един човек със 100% неработоспособност да гласоподава, макар обещанията и съществуващата нормативна уредба към ЦИК, че хората с увреждания могат да гласоподават с преносима секция “, разяснява в „ Хоризонт до обед “ Димитрина Чернева, публицист в портала „ Култура “.
Стойчо не можа да гласоподава, без значение че хора му оказват помощ и той съумява в точния момент да записва желанието си да гласоподава посредством заявление в Столичната община , даже с него имахме залог дали в действителност ще успее да гласоподава. Защото той има горчив опит с българските институции, за жал той завоюва облога “, уточни Чернева.

Чернева уточни, че тя самата гласоподава в " Люлин " в 25 МИР, Стойчо също е в кв. “Люлин “:

" Аз взех решение въпреки всичко до него да доближи мобилна секция, разговарях с тях, само че те ме насочиха към телефоните към РИК, там никой не ми отговори и се отхвърлих. После от СИК ме посъветваха да се обърна към служителите на реда, тези хора от СИК също не знаеха какво да вършат, което е необичайно. Навсякъде се сблъсквах с отговора „ Не зависи от мен “.

Накрая от общината в " Люлин " се свързаха в преносимата изборна секция и ми бе казано, че нищо не може да се направи, тъй като те са минали през 7-и микрорайон в „ Люлин “ рано сутринта и секцията не е съумяла да стигне до него, тъй като входната врата на блока му е заключена . Но той е дал собствен телефон, а никой не му е звънил. До края на изборния ден никой повече не можа да накара тази преносима секция да се върне… “, описа Чернева.

По думите ѝ това за този болен човек е следващ опит, че страната не доближава до него , той има и проблем и със здравното си обслужване, само че ето, той даже не можа да гласоподава – какво значение имат обещанията на политиците, когато елементарният човек се оказва изключен от живота на страната си , съобщи още Димитрина Чернева.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР