Стоян Стефанов е бургазлия на 65 години. Прилича на най-обикновен

...
Стоян Стефанов е бургазлия на 65 години. Прилича на най-обикновен
Коментари Харесай

Тъжна участ! Доверчив бургазлия подписа документ, даден от брат му, ето в каква мизерия живее сега

Стоян Стефанов е бургазлия на 65 години. Прилича на най-обикновен несрестник, характерен клошар – със скъсани облекла и печален взор. Мнозина безсърдечни биха го подминали с неуважение на улицата. Репортери го откриха инцидентно в мансарден апартамент на бул. “Сан Стефано “, приютен е от бургазлийка, която го съжалила и му дала заслон и храна, написа " Флагман ".

Мъжът е с лека форма на олигофрения, контактен е и относително съответен.

„ Никой не ми има вяра, само че историята ми е доста тежка. Измамен съм от личния ми брат, който ми взе наследството и остави да пребивавам в последна беднотия “, описа пред Стоян Стефанов, до момента в който обядваше при извънредно спартански условия. Той извади от джоба си десетки смачкани документи с бланките на Районна прокуратура-Бургас, Районен съд-Бургас, от които става обществено трагичната му орис.

Бургазлията, както самичък разкрива, от дете е страдал от лека степен на умствено недоразвитие. Завършил е помощното учебно заведение „ Паисий Хилендарски “, поради проблемите си е освободен от наборна работа.

Стоян и брат му Александър са наследници на огромен имот в центъра на София – на ул. “Гургулят “ 8.

Преди години го трансферирали против съществено обезщетение на строител и сега там е издигната голяма 8-етажна постройка. В нея Стоян имал четири жилището с друга площ – от 59 кв.м.до 122 кв.м.


Това е наследственият парцел на сем.Стефанови - огромна постройка с под земята паркинг и магазини в центъра на София

Стоян твърди, че през 2009 година брат му Александър го отвел при нотариус и му обяснил, че би трябвало да подпише пълномощие, с което да му даде право „ да му заплаща налозите “ и „ да подписва контракт за отдаване на жилищата чартърен “.

Признава, че не прочел документите, тъй като имал доверие на брат си, останал единственият му непосредствен, считал, че ще му оказва помощ, а с наемите ще се устоя. Не се случило нищо сходно и при следващия скандал с Александър през 2015 година Стоян разбрал, че посредством пълномощните, които е подписал е трансферирал жилищата на брат си. В тях било посочено, че е получил 784 142 лв., които той в никакъв случай не е взел. Няма и документи да ги е получил, твърди той.

Безкрайно бедният бургазлия упрекна брат си Александър, че се е възползвал от наивността и доверието му и го е измамил, оставяйки го без завещание.

Стоян е пуснал сигнал в държавното обвиняване. От Районната прокуратура в Бургас са счели, че има осъществено закононарушение „ машинация “, само че защото излъганият е брат на причинителя следва да търси правата си по частноправен ред и прокуратурата няма комптенеции. В момента се води наказателно дело от частен темперамент, а в петък е следващото съвещание, сподели инспекция.

Публикуваме къс диалог със Стоян Стефанов, с цел да прецените какво е положението му:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР