Стоян Михалев е народен представител в 47-ото Народно събрание, избран

...
Стоян Михалев е народен представител в 47-ото Народно събрание, избран
Коментари Харесай

Михалев за руските тв канали: Добре да се освободим от тази пропагандна война

Стоян Михалев е депутат в 47-ото Народно заседание, определен от листата на Демократична България във Варна. Той е заместник-председател на непрекъснатата парламентарна комисия по културата и медиите, и е член на комисията по външна политика.

Михалев е известен композитор, продуцент и реализатор, един от основателите на музикалната телевизия ММ. От 2012 година е определен за член на УС на сдружението за групово ръководство на авторски права „ Музикаутор “ и до през днешния ден е негов заместител - ръководител.

Г-н Михалев, по какъв начин ще коментирате решението на Съвет за електронни медии да спре краткотрайно съветските канали RT и Спутник на наша територия?

Кремълската агитация въздейства у нас. Все отново ние сме територия, която с годините е посочила, че съветските ползи тук са построили зависимости – в политиката, стопанската система, енергетиката. По тази причина в действителност е добре да се освободим от тази пропагандна война, която се води тук. Техните национални канали са едно оръжие.

Не пречи ли това на фена да има и двете гледни точки?

По тази логичност можем да твърдим, че е цензура, да кажем, да не даваме гледната точка на педофила и килъра. Говорим за закононарушения по интернационалното право против Украйна и човечеството. Не считам, че би трябвало да им оставим отворени каналите за водене на такава война.

А това не би трябвало ли да наскърбява фена по някакъв метод?

Не може да се месим в работата на самостоятелен орган Съвет за електронни медии. Аз отговорих като жител, че не би трябвало да се дават благоприятни условия на агресора по всевъзможен метод да води своята война, което се случва и благодарение на тв каналите. Дали съм прав, вземат решение моралните правила, само че аз не бих му дал опция да успее да побеждава на всички фронтове, не би трябвало да го оставаме.

Главният прокурор поздрави спецпрокурори за разкрита нова съветска мрежа у нас, това ще промени ли ориста на спецпрокуратурата?

Вероятно господин Гешев търси опция за някаква индулгенция. Да се хвалиш с това, че си вършиш работата и да смяташ, че би трябвало да ти се написа някакъв плюс, в действителност е доста необичайно. Аз постоянно съм се учудвал по какъв начин в България институциите желаят да получават особено бравурно отношение, когато просто си правят работата, за която са поставени там.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР