Стотици военнослужещи на САЩ се намират в Украйна. Това заяви

...
Стотици военнослужещи на САЩ се намират в Украйна. Това заяви
Коментари Харесай

Горещо от Лавров. Ето какво каза за американските военни в Украйна

Стотици военнослужещи на Съединени американски щати се намират в Украйна. Това съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров в изявление за програмата " Болшая игра ", излъчена по съветския " Първи канал ", съобщи ТАСС.

" Десетки, а може би и даже стотици американски военнослужещи има в Украйна, те бяха там още преди държавния прелом. Сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ заемаха минимум един етаж в Службата за сигурност на Украйна ", сподели Лавров. 
-->
В изявлението Лавров споделя още, че у Руската Федерация в този момент не поражда никакво предпочитание да поддържа връзка със Запада. Той добавя, че със Запада в този момент има доста малко благоприятни условия за диалог, " само че и предпочитание за подобен не поражда, когато четеш заявките на министри на външните работи, министър председатели, президенти за това, с което би трябвало да се занимава сигурността на Европа срещу Русия. Преди говореха " без Русия ", а в този момент " срещу Русия ".

Лавров сподели, че Съединени американски щати неофициално са предложили на Русия провеждането на срещи, само че тези начинания не са довели до нищо. Всеки път Русия е отговаряла със единодушие на тези оферти, описа Лавров и напомни, че единствено една намира се е състояла - тази в Анкара на ръководителя на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс с шефа на Руската работа за външно разузнаване Сергей Наришкин.

Министърът сподели още в изявлението, че Съединени американски щати по дипломатически канали са декларирали, че не възнамеряват да водят война непосредствено с Русия. Той дефинира изявленията на Байдън по отношение на украинската рецесия като лишени от логичност. " Президентът Байдън непрекъснато приказва, че, с цел да се избегне Трета международна война, би трябвало Украйна да победи. Съвсем неотдавна той съобщи това. Аз не разбирам доста добре каква логичност има тук, защото той споделя: " Ние няма непосредствено да се сражаваме с Русия, другояче това ще бъде Трета международна война ". И след известно време, той споделя, че, с цел да се избегне това (Трета международна война - бел.прев), би трябвало Украйна да победи ", сподели Лавров. 

Лавров съобщи, че Русия е желала да позволи обстановката към Украйна, колкото се може по-рано.

Той сподели, че Ангела Меркел още преди няколко години в диалог с съветския президент Владимир Путин е предложила директни договаряния сред Русия и Украйна, без значение на Минските договорености.

Лавров също по този начин сподели, че Пентагонът се пробва да анулира възбраната във бюджета за защита на Съединени американски щати за финансиране на полка " Азов ". Сега, когато е бил обсъждан бюджета, в него за следващ път, както вършат конгресмените всяка година, е била включена възбрана за каквато и да е помощ - военна, материална, оръжейна - за " Азов ". И всякога Пентагонът възразявал срещу това, опитвал се да изключи тази възбрана от американския бюджет. " Това приказва доста ", сподели Лавров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР