Стотици влакове бяха спрени на територията на цяла Испания заради

...
Стотици влакове бяха спрени на територията на цяла Испания заради
Коментари Харесай

Железопътна стачка в Испания

Стотици влакове бяха спрени на територията на цяла Испания поради стачка на железопътната компания „ Renfe ”, оповестява РИА Новости, представени от БГНЕС.
Днес се организира втората от плануваните четири стачки – първата се организира на 31 юли, а идващите две са планувани за 30 август и 1 септември.
Днешната стачка анулира пътуванията на повече от 300 влака, в това число и товарни. Това се случва в навечерието на „ дългия уикенд ”, когато доста испанци подхващат пътувания до разнообразни райони.
Все отново по-голяма част от пасажерите се разминаха с неприятните последствия, защото стачката беше оповестена авансово. Освен това Министерството на развиването постанови осъществяването на минимални условия към даването на услуги на жителите: влаковете с дестинации в границите на града са длъжни да обезпечат 75% от маршрутите си по разписание в час-пик и 50% през останалите часове, влаковете на среднодълги дестинации – 65%, а тези за далечни пътувания, в това число високоскоростните – 78%. Товарните влакове би трябвало да обезпечат 35% от плануваните направления. Стачката се организира от 12:00 до 16:00 часа и от 20:00 и 00:00 часа.
Сътрудници на компания „ Renfe ” твърдят, че няма суматоха, за стачката се е знаело от дълго време и пасажерите са предизвестени. Пътници са ходили на място да получат информация за разписанието на влаковете, защото „ някои испански медии популяризират погрешна информация ”.
Испански вестник е разгласил лист с имената на анулираните влакове, в който на процедура са били включени разписанията на всички днешни влакове.
От „ Renfe ” настояват, че са подхванати всички нужни ограничения, с цел да предупредят пасажерите. Информацията за стачката е оповестена на уеб страницата на компанията. Ако човек се записва в нея, ще получи информация по е-поща или по телефона.
Заради условието за съблюдаване на минимални правила по обслужването профсъюзите оповестиха, че в стачката вземат участие 7% от сътрудниците на компанията, до момента в който от „ Renfe ” настояват, че са едвам 2%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР