Стотици ученици от средните училища образуваха живи вериги по улиците

...
Стотици ученици от средните училища образуваха живи вериги по улиците
Коментари Харесай

Стотици ученици образуваха живи вериги в Хонконг в подкрепа на антиправителствените протести

Стотици възпитаници от междинните учебни заведения образуваха живи вериги по улиците на Хонконг през днешния ден, в поддръжка на антиправителствените митинги, след поредна седмица на конфликти в управлявания от Китай мегаполис, съобщи Ройтерс.

Метростанциите, които през вчерашния ден бяха затворени по време на яростните конфликти сред стачкуващи и полицията, през днешния ден още веднъж заработиха.



Полицията в Хонконг през вчерашния ден употребява сълзотворен газ и стреля с гумени патрони, с цел да разпръсне нападателно настроени стачкуващи, събрали се за забранен митинг в оживения търговски регион Козуей бей. Десетки хиляди извършиха улиците на Хонконг в шествие до консулството на Съединени американски щати, с цел да призоват американския Конгрес да одобри препоръчан законопроект за наказания против държавни чиновници от Хонконг, уличени в тъпчене на главните свободи, съобщи ДПА.



Китайските държавни медии през днешния ден оповестиха, че Хонконг е неразделна част от Китай и че всяка форма на сектантство "ще бъде смазана ".

Китайският в. "Чайна дейли " заяви, че вчерашният протест е бил доказателство, че непознати сили стоят за митингите и предизвести, че стачкуващите "трябва да спрат да слагат на тестване търпението на централното държавно управление ".



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР