Стотици семейства заведоха децата си на училище в сливенския квартал

...
Стотици семейства заведоха децата си на училище в сливенския квартал
Коментари Харесай

Учители в Сливен са гневни, защото психозата разрушава техните усилия да върнат децата в класните стаи

Стотици фамилии заведоха децата си на учебно заведение в сливенския квартал "Надежда " тази заран. Всички още се чудят кой сътвори всеобщата неуравновесеност в града и погрешните клюки, че децата ще бъдат отнемани от родителите им.

Учителите в Сливен са гневни, тъй като считат, че случилото се унищожава техните старания години наред децата да се върнат в класните стаи. ДАНС и прокуратурата са почнали работа по случая.

"Това е едно изкуствено напрежение, което се сътвори от хора, които като наближат избори, нагнетяват ситуацията. Пускат сходни погрешни клюки и е обикновено родителите да се притесняват”, разяснява учителят Стоян Гурков пред БТВ.

Медиаторите описаха, че когато са обикаляли по домовете не са срещнали експанзия от страна на родителите. Те не са споделили от кое място са чули изказванията за лишаване на деца от обществените служби.

Стела Костова, ръководител на ромска академия за просвета и обучение, съобщи, че напрежението в ромските квартали тлее. "Няма по какъв начин да няма напрежение, тъй като това изкуствено нагнетяване на ситуацията в ромските квартали не е единствено в Сливен. То е в цялата страна и това говорене е от половин година. Изкуствено се насажда боязън измежду ромската общественост, че някой ще им вземе децата”, разяснява Костова.

Тя прикани общественото министерство и службите да си свършат работата и да проведат по-активна акция, с цел да обяснят на родителите, че никой няма да лишава децата им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР