Стотици се събраха на протест за пети пореден ден във

...
Стотици се събраха на протест за пети пореден ден във
Коментари Харесай

Стотици пеят химна във Войводиново, сред тях командоси и футболни фенове

Стотици се събраха на митинг за пети следващ ден във Войводиново против циганския произвол, откакто на Богоявление двама братя от махалата в пловдивското село пребиха грубо 33-годишния снайперист от Специалните елементи Валентин Димов.

Сред протестиращите през днешния ден са доста някогашни и сегашни военни, сътрудници на ефрейтор Димов, както и над 100 почитатели на разнообразни футболни клубове, които скандираха " Българин да се назовавам - първа наслада е за мен " и пяха " Шуми Марица ", оповестиха " Трафик Нюз " и " Фокус ".

Повече от час хората стоят пред църквата във Войводиново под съпровода на възрожденски песни. На трибуната приказваха военни, кметовете на селото и община " Марица ", както и жители. Няма напрежение или прояви на експанзия.

Протестът стартира с химна на България , с рухване на колене и минута безмълвие в памет на починалите военнослужещи в разнообразни задачи. След това бе прочетена молитва за единство от духовник.

Бившият пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков прикани хората един път вечно да се постави завършек на циганските произволи.

" Българите да не се предаваме, че сме преодоляли иго, страдалчество и доста несгоди през годините и че ще оправим и с тази. Ако митингите не престават да не провокират никаква реакция от страна на държавното управление ни, предлагам всички униформени да се съберем и да пренесем митинга на жълтите павета пред Народното събрание. Няма да поносим повече това " , сподели той.

" Провокаторите не съумяха. Благодаря на всички, които ни повярваха и желая да успокоя хората, че не вършим нищо нелегално и неправилно. Дни наред се говореше, че приготвяме някакъв пуч. Това изрично не е правилно ", сподели още ген. Шивиков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР