Стотици русенци и техните деца откликнаха на националната екоинициатива Стара

...
Стотици русенци и техните деца откликнаха на националната екоинициатива Стара
Коментари Харесай

Стотици русенци се включиха в кампанията Стара хартия за нова книга

Стотици русенци и техните деца откликнаха на националната екоинициатива " Стара хартия за нова книга ". Всеки, който донесе най-малко 5 кг хартия за преработване, получи брошура по собствен избор. Ентусиастите, които предадоха повече, бяха възнаградени с последното издание " Грийн тийн ", оповестено особено за благотворителната идея.

Русе

От рано сутринта пред пункта на площад „ Свобода ” в Русе се изви дълга опашка. С големи чанти, с чували и даже с колички децата и техните родители търпеливо чакаха да предадат остарялата хартия.

Йова Петрова: Предадох 7 кг хартия, чаках, че ще са по-малко, само че за благополучие бяха повече и получих спомагателна книга. За жал нямаше " Пърси Джаксън ", по тази причина взех инцидентна просто, другояче си падам по фентъзи романи.
Новите книги са обезпечени от 11 български издателства, а всичката събрана хартия ще бъде извозена за преработване.
Сиана Колибарова – уредник: Искаме да покажем на децата, че това да получат една нова брошура и да я имат в ръцете си, преди този момент тя е извървяла доста дълъг път. Това е една от задачите на нашата акция, с изключение на да им покажем, че четенето е занимателно и не е мъчно да се грижат за природата.
За последните три години Русе е измежду рекордьорите в акцията. Общо 5650 деца са предали 32 тона остаряла хартия и по този начин са избавили от изсичане 416 дървета. В подмяна са получили 7500 нови книги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР