Стотици румънци и българи звънят в полицията в Германия и

...
Стотици румънци и българи звънят в полицията в Германия и
Коментари Харесай

Паника сред българи и румънци заради фалшиво земетресение

Стотици румънци и българи звънят в полицията в Германия и под паника напущат постройките, в които живеят, тъй като се опасяват от идно земетресение. Всичко това се оказва плод на подправена вест. Кой основава суматохата?

Стотици хора излязоха по улиците на няколко немски града, уплашени поради подправена вест за идно земетресение. В 23 часа през нощта полицията в немската провинция Северен Рейн-Вестфалия стартира да получава позвънявания от разтревожени жители, които се тормозят, че скоро ще има огромно земетресение. Според медийни изявления става дума главно за румънски и български имигранти от градове като Дуисбург, Кьолн, Аахен и Гелзенкирхен.

В Дуисбург,, близо 1000 души излизат по улиците, с цел да търсят леговище от срутващи се здания. Служители на локалните управляващи употребяват високоговорители, с цел да пояснят, че няма заплаха от земетресение. В град Хаген, също ситуиран в Северен Рейн-Вестфалия, сред 250 и 300 души избират да нощуват в колите си, споделят от локалната полиция.

Как се стигна до суматохата?

На 14 февруари земетресение с магнитуд 5,7 по скалата на Рихтер раздруса Румъния. То. Геологът Щефан Щюрмер допуска, че хората в са били наплашени от свои близки и родственици, че сходно нещо може да се случи и при тях, написа WDR. Част от позвънилите на полицията са разказали, че прочели разнообразни предизвестия в обществените мрежи.

В квартал Верингхаузен в Хаген се разпространявала новината, че земетресение с магнитуд 2,1 към този момент е засегнало региона и то ще бъде последвано от по-тежък трус. Това дружно с са отключили суматохата, считат управляващите. Полицията отива на място и успокоява жителите, като акцията продължава до късно през нощта.

Земетресенията не могат да се предвиждат

Земетресенията не могат да се предвиждат, акцентират учени.

Те минават в две етапи. В първата има леки талази, които хората не усещат. В късия интервал сред тях и по-силните земетресения най-вече могат да бъдат спрени асансьорите, светофарите да се превключат на алено, а газопроводите да бъдат затворени. До момента науката не може да насочва по-ранни предизвестия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР