Стотици протестиращи излязоха по улиците в южния германски град Гармиш-Партенкирхен,

...
Стотици протестиращи излязоха по улиците в южния германски град Гармиш-Партенкирхен,
Коментари Харесай

Протести белязаха срещата на Г-7

Стотици протестиращи излязоха по улиците в южния немски град Гармиш-Партенкирхен, покрай мястото, където се срещат водачите на страните от Г-7, настоявайки за дейности против изменението на климата, а не да се разисква войната в Украйна, оповестиха международните организации. Недоволните носели плакати с надписи " Глобално правораздаване, избавяне на климата вместо въоръжаване " и " Спрете да изгаряте нашата планета ".

Около 4000 души се събраха в Мюнхен, призовавайки водачите на Г-7 да подхващат дейности за битка с бедността и глада в света.

След първия ден от срещата на върха, участниците в нея взеха решение единствено дребна част от 600-те милиарда $, които ще отделят, да бъде от бюджетите на Съединени американски щати и партньорските им страни. Останалите пари ще би трябвало да бъдат събрани от частни вложители, а държавните управления от Г-7 ще би трябвало единствено да обезпечат нужните тласъци за това.

Средствата би трябвало да послужат за планове в конкуренция с самодейността на Китай " Един пояс, веднъж ". Пекин към този момент има години преднина, само че Г-7 ще предложат на евентуалните страни получатели вложения, които действително спомагат за икономическото им развиване, без да ги слагат в дългов капан.

" Трябва в допълнение да засилим единството си, с цел да защитим живота на хората, наранени от покачващите се цени ", съобщи японският министър председател Фумио Кишида. Той бе безапелационен, че глобите против Русия не могат да бъдат облекчени.

Г-7 ще разгласи още наказания против Русия, се споделя в изказване на Белия дом. Държавите сътрудници ще поемат " невиждан, дълготраен ангажимент за даване на Киев на финансова, филантропична, военна и дипломатическа поддръжка, колкото е належащо ", в това число навременното даване на съвременни оръжия.

Украинският президент Володимир Зеленски се причисли към диалозите посредством видеовръзка и изиска системи за противовъздушна защита, помощ за износа на зърно, още наказания против Русия и помощ във възобновяване на страна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР