Стотици последователи на Бялото братство от цял свят минават тези

...
Стотици последователи на Бялото братство от цял свят минават тези
Коментари Харесай

Испанци и американци се молят на гроба на Дънов  После отиват в Рила за посрещането на Космическата нова година 



Стотици почитатели на Бялото приятелство от целия свят минават тези дни на поклонение пред гроба на Петър Дънов в столичния кв. „ Изгрев “. След това те се оправят към Седемте рилски езера за посрещането на Космическата нова година на 19 август.
„ Едни идват на отиване, а други на връщане от Рила – според от това по кое време разполагат с време, по кое време са полетите им. На самото място няма специфичен обред, просто всеки идва да помълчи, да си каже молитвата, да благодари. За нас така наречен гроб е алегорично място на прехода от единия свят към другия. Хората, които са свързани с учението на Дънов, обаче не се вживяват в портата, наречена Смърт “, разяснява Галина Герасимова, шеф на издателство „ Бяло приятелство “.,предава Телеграф



Мястото в българската столица е считано за светая светих, тъй като с изключение на тялото на феноменалния българин, пази и парченце от Стария изгрев – градината му. „ Външните хора през днешния ден го назовават гроб, а за нас е Градината на Учителя. По негово време това е било малко лозе “, разкри Герасимова.

3 елементарни неща, които всеки притежател на куче би трябвало да знае
Dogsandcats. bg
3 елементарни неща, които всеки притежател на куче би трябвало да знае

Крум Стоев
По мотив потокът от чужденци - почитатели на Бялото приятелство, през август тя осведоми, че в България липсва обединен логистичен център, зает с посрещането на искащите да празнуват Космическата нова година.
„ Хората се свързват с групи в техните си страни и пътуват дружно, провеждат си сами и качването в планината. Знаете, че западният разумен разум си възнамерява нещата отдалече, а не е като нас емоционален. Бях преди 2-3 дни на Седемте рилски езера, италианците и испанците към този момент се качиха. Имаме и група от Ню Йорк. Но всяко лято е друго и си носи собствен мирис. Минали години сме имали гости от Бразилия, даже от Тасмания. Преди 2-3 лета беше пристигнала една японка. Тя стартира да води курс за бременни майки по паневритмия в родината си. Традиционно и французи се качват в планината. По предписание множеството хора идват у нас от доста години. Вече се усещат като вкъщи си, имат положителни другари тука “, означи Герасимова.


Юбилей
Някои към този момент пресмятат, че през 2023 година се означават 90 години, откогато се играе паневритмията по света и у нас. Галина Герасимова изясни, че това е мъчно да се каже, защото измислянето на танца е „ по-скоро развой “. „ Петър Дънов за първи път се качва на Рила през 1929 година, а паневритмията стартира последователно да се основава 1932-1933. Първо Учителя дава някои извършения, които са се изпълнявали настрана, а по-късно малко по малко е конструиран този хубав танц, направил България известна по целия свят “, заключи Галина Герасимова.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР