Стотици полети бяха спрени и повече от 200 души бяха

...
Стотици полети бяха спрени и повече от 200 души бяха
Коментари Харесай

Стотици отменени полети заради тайфун наближаващ Южна Корея


Стотици полети бяха спрени и повече от 200 души бяха евакуирани в Южна Корея в понеделник, защото тайфунът " Хинамнор " приближи южния район на страната с проливни дъждове и ветрове със скорост до 290 километра в час, най-силната стихия от десетилетия, предава Associated Press.

Метеорологичната организация на Южна Корея заяви, че страната ще стартира да усеща цялостната мощ на " Хинамнор ", най-силния ураган тази година, до началото на утрешния ден, когато се предвижда той да обхване южния курортен остров Чеджу, преди да доближи сушата покрай континенталния град Бусан.

Правителствени чиновници показаха угриженост по отношение на евентуално големите вреди от наводнения, свлачища и приливни талази . Президентът Юн Сук-йол по време на среща на спешния щаб в понеделник прикани за оптимални старания за попречване на жертви. Премиерът Хад Дук-соо прикани за самодейни старания за евакуация на жителите в региони, уязвими от наводнения.

Към понеделник следобяд " Хинамнор " осртава над намерено море на 290 километра югозападно от Джеджу. Засега това значи дъжд в централната част на Чеджу от неделя, където ветровете доближиха оптималната скорост от 124 км/ч и се усилват.

Министерството на вътрешните работи и сигурността на Южна Корея заяви, че към този момент няма известия за жертви. Най-малко 11 домове и здания са били наводнени в Джеджу, до момента в който повече от 200 души са били принудени да се изтеглят в Бусан и околните градове заради опасения за сигурността им.

Повече от 360 вътрешни полета и 66 фериботни услуги бяха спрени в цялата страна от понеделник следобяд, до момента в който хиляди риболовен лодки се върнаха в пристанището . Всички учебни заведения в Бусан и околните южни райони са планувани да бъдат затворени и да преминат към онлайн образование във вторник, споделиха чиновници.

Градовете в Източен Китай стопираха фериботните услуги, а повече от 100 полета бяха анулирани в Япония в неделя, до момента в който " Хинамнор " минаваше през района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР