Стотици полети бяха отменени в китайската провинция Гуангдонг и Хонконг,

...
Стотици полети бяха отменени в китайската провинция Гуангдонг и Хонконг,
Коментари Харесай

Китай се подготвя за тайфунът Саола

Стотици полети бяха анулирани в китайската провинция Гуангдонг и Хонконг , защото супертайфунът " Саола " се приближи към континента в петък, принуждавайки управляващите да издадат предизвестие за мощна стихия и да затворят предприятия, учебни заведения и финансови пазари.

Три тропически циклона са се образували в северозападната част на Тихия океан и Южнокитайско море, като Саола и Хайкуи към този момент са обозначени като тайфуни, до момента в който Кироги, най-отдалеченият от сушата, към момента се класифицира като тропическа стихия, съгласно синоптиците.

Саола се движи с ветрове със скорост над 200 км/ч и се придвижва към крайбрежието на източен Гуангдонг, провинция, която обгръща Хонконг. Саола се оформя като един от петте най-силни тайфуна, връхлитали Гуандун от 1949 година насам, оповестиха китайските управляващи в четвъртък, когато издадоха най-високото си предизвестие за тайфуни.

Саола може да доближи сушата в петък вечерта или в събота сутринта като мощен ураган по крайбрежието от Хуидонг до Тайшан в Гуангдонг, сподели Националният метеорологичен център на Китай. Хонконг и прилежащ Макао се намират в центъра на тази брегова линия.

Метеорологичните условия ще се влошат бързо , когато тайфунът доближи сушата, сподели обсерваторията в Хонконг, добавяйки, че ще обмисли нуждата от издаване на по-високи предупредителни сигнали за циклони сред 18:00 и 22:00 часа в петък.

Очакват се съществени наводнения с равнища на водата в някои региони, достигащи към 3 метра по-високи от естественото равнище на прилив.

Хонконг има пет ранглисти за тайфуни, 1, 3, 8, 9 и най-високата 10, и сега има Сигнал 8 в действие.

Всички учебни заведения в Хонконг са затворени в петък, макар че за доста от тях е първият образователен ден, сподели държавното управление.

Близките градове Шенжен и Гуанджоу също затвориха учебни заведения , до момента в който софтуерният център Шенжен спря работата, бизнеса и финансовите пазари от петък следобяд.

Атомната електроцентрала Тайшан в Гуангдонг заяви на своя формален акаунт в Wechat, че е спрял интервенции навън и е трансферирал уязвими материали от завода. Аварийният личен състав е на дежурство и целият личен състав и уреди в базата са в сигурност, се споделя в известието.
 Супертайфун се насочва към Хонконг
Супертайфун се насочва към Хонконг

Очаква се да бъде един от най-силните от 1949 година насам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР