Стотици пожарникари и спасители се събраха днес на протест пред

...
Стотици пожарникари и спасители се събраха днес на протест пред
Коментари Харесай

Пожарникари и спасители протестираха в центъра на София

Стотици пожарникари и спасители се събраха през днешния ден на митинг пред постройката на Министерския съвет в София. Те упорстват да бъдат отделени пари от бюджета, с които да се компенсират изоставащите заплати. Освен това от профсъюз „ Огнеборец " желаят изясненост, в случай че при възможни промени в Министерство на вътрешните работи пожарната и телефон 112 бъдат извадени от министерството в обособена организация.



Венцислав Станков, ръководител на профсъюз „ Огнеборец ", заключи настояванията им.

„ Нарастващата стремглаво инфлация през последните месеци рефлектира отрицателно върху покупателните качества на чиновниците. Заради това би трябвало в последна сметка най-малкото да бъде обезщетена тази инфлация. При 63 милиарда лв. разходна част в закона за държавния бюджет се колебая, че не могат да намерят финансови средства, с който да се контролира този проблем. "

Представители на профсъюз „ Огнеборец " се пробваха да внесат декларация в Министерския съвет. След като никой не ги одобри, пожарникарите залепиха документа на входа на постройката. Протестиращите показаха вяра другата седмица да се организира среща с премиера Кирил Петков.

След митинга пожарникарите и спасителите направиха шествие центъра на София, като стигнаха до министерството на финансите, с цел да изразят и там недоволството си.

фотография:БНР
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР