Стотици пътници на круизния лайнер Викинг Орион“ не могат да

...
Стотици пътници на круизния лайнер Викинг Орион“ не могат да
Коментари Харесай

„Заложници“ на круиз: Стотици пътници не могат да напуснат кораб

Стотици пасажери на круизния лайнер „ Викинг Орион “ не могат да слязат от кораба към този момент повече от седмица и са пропуснали няколко спирки, част от програмата на круиза. Нито едно пристанище в Нова Зеландия или Австралия не е дало позволение за прекъсване на лайнера заради струпване на микроорганизми, растения и гъбички по корпуса на кораба.

„ Викинг Орион “ напуща Уелингтън в Нова Зеландия на 26 декември, написа Би Би Си.

Първо на лайнера е отказано влизане в новозеландските пристанища Крайстчърч и Дънидин, а по-късно на „ Викинг Орион “ е отказано и в австралийските пристанища Хобарт и Аделаида.

Професионални водолази се притекоха на помощ на лайнера и почистиха корпуса на кораба от микроорганизми и растения. Биологичното замърсяване е рисково, защото в него могат да се появят непознати за дадена екосистема микроорганизми, растения и водорасли, които на собствен ред могат да унищожат или съществено да трансформират екосистемата, в която са попаднали.

Круизният транспортен съд транспортира към 800 пасажери, най-вече американски туристи.

Организаторите на круиза се извиниха на пасажерите за това, че лайнерът не е направил плануваните спирки. Днес стана ясно, че пасажерите ще бъдат обезщетени.

„ Викинг “ удостовери пред Ройтерс, че всички посетители ще получат ваучер, еднакъв на сумата, която към този момент са платили, с цел да го употребяват при бъдещи пътувания, написа bTV.

Билетите за 15-дневен круиз от Окланд до Сидни, заминаващ на 10 януари, варират от 6066 щатски $, написа уебсайтът на „ Викинг “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР