Стотици отменени и закъснели полети в началото на активния летен

...
Стотици отменени и закъснели полети в началото на активния летен
Коментари Харесай

Стотици отменени и закъснели полети в началото на лятото

Стотици анулирани и закъснели полети при започване на дейния летен сезон. Заради липса на личен състав след пандемията пасажерите са принудени да чакат с часове по европейските летища.

Често полетите се анулират и в последния миг. Очакванията са в разгара на сезона на отпуските да се стигне до всеобщи анулации и безпорядък по огромните летища.

Часове очакване, закъснели и даже анулирани полети са все по-честа картина по летищата в Европа и Съединени американски щати. Със старта на сезона на отпуските и след отпадане на огромна част от рестриктивните мерки за транспорт на пасажери, летищата регистрират рекорден растеж на туристите и полетите. През последните дни - от РВД да вземем за пример регистрираха рекорден трафик в небето над България след пандемията и единствено за ден са обслужени 3082 полета, което приближава равнищата преди Коронавирус.

В същото време ce нaблюдaвa дpacтичнo yвeличeниe нa бpoя нa oтмeнeнитe пoлeти нa eвpoпeйcĸитe лeтищa. А като съществени аргументи се показват дефицита на личен състав след пандемията, изключително при инспекциите за сигурност, и стачки на чиновници в доста от превозвачите.

Ще се стигне ли до транспортен безпорядък по летищата и може ли това да провали почивката на хиляди туристи това лято? И по какъв начин да търсим обезщетение при анулиран или просрочен полет? Гледайте във видеото
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР