Стотици мълчаливо чакат на студа, за да положат цвете и

...
Стотици мълчаливо чакат на студа, за да положат цвете и
Коментари Харесай

Хвърлят цветя през оградата на гроба на Навални, десетки арестувани при опит да го почетат

Стотици безмълвно чакат на студа, с цел да положат цвете и да почетат паметта на 47-годишния критик на Кремъл, който умря на 16 февруари в наказателната колония ИК-3 " Полярен вълк " в сибирското село Харп.

Всички фотоси

Вчера в 13 часа в църквата на иконата на Божията Майка " Утоли моята тъга " в квартал Мариино бе опелото на Навални, само че то продължи по-малко от 20 минути. В храма тялото на Навални лежеше в отворен ковчег, отрупано с букети цветя. След това ковчегът бе превозен до Борисовското гробище, където под звуците на " Моят път " на Франк Синатра Алексей Навални бе положен в последния си земен дом.

В същото време хиляди хора продължаваха да се стичат на Борисовското гробище. Заради километричните опашки гробищният парк не беше затворен в нормалния си час  - 17 часа. Въпреки удълженото време, когато гробищният парк бе затворен, хората започнаха да хвърлят цветят през оградата върху гроба на Навални, който се намира покрай нея. 

Снимка: БТА/АР

" Дойдохме тук, с цел да почетем паметта на един човек, който не се опасяваше, който не се опасяваше от нищо ", сподели млада жена, показала се единствено със личното си име Камила.

 

Майката и тъщата на опозиционния лидер и през днешния ден бяха измежду опечалените, които донесоха цветя на гроба му. Около гробищния парк има засилено полицейско наличие, само че няма напрежение. 

Снимка: БТА/АР

" Полицията пропуща искащите да се сбогуват с политика и не пришпорва никого ", написа съветският самостоятелен ефирен канал " Дожд "  в " Телеграм ", като цитира един от своите читатели, който е на място.

" Дожд " заяви още, че в няколко съветски града са унищожени " непринудено основани мемориали " на Навални. Цветята от тях бяха отстранени в редица градове, в това число Санкт Петербург и Воронеж.

Снимка: БТА/АР

Най-малко 106 души пък са били арестувани на събития в Русия в памет на Алексей Навални. Това заяви OVD-Info - правозащитна група, която следи политически арести, представена от Българска телеграфна агенция. В известието се споделя, че множеството арестувани са били спрени, до момента в който са се опитвали да положат цветя на монументи, отдадени на жертвите на руските репресии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР