Стотици купчини с окосени осили дебнат деца и домашни любимци

...
Стотици купчини с окосени осили дебнат деца и домашни любимци
Коментари Харесай

Купчини с осили дебнат в тревните площи в Пловдив

Стотици купчини с окосени осили дебнат деца и домашни любимци в тревните площи на Пловдив. След косене на сухите рискови треви, чиновниците на Оперативна програма " Паркове и градини " ги събират на купчинки, които обаче не се събират в чували, алармираха пловдивчани.

" От най-малко 1 седмица купчинки осили си стоят във всяка градинка. Никой не ги прибира. Защо изобщо ги събират на куп, без да ги прибират в чували, и след някой различен ден вятърът, животните и децата ги разпиляват. Никой очевидно не се интересува от обстоятелството, че осилите са извънредно рискови и за домашните любимци, и за децата, играещи по тревните площи ", уточни пловдивчанка, която е снимала купчините в градинки към ул. " Петко Д. Петков ", ул. " Богомил " и ул. " Капитан Райчо ".

Ветеринарите регистрират сериозен взрив на убожданията с осили на кучета. Сухите треви са извънредно рискови, защото влязат ли един път в тялото на кучето, пътят им е единствено във вътрешността и не се знае какви органи могат да обиден, до момента в който намерят излаз от тялото.

Най-често осилите се забиват в лапите, ушите и нослетата на кучетата. Сухите остри треви са доста рискови и за децата, защото се забиват доста елементарно в кожата и са извънредно рискови, в случай че не бъдат видяни и извадени, преди този момент да стане невероятно.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР