Стотици коали са застрашени да изгорят в разрастващ се пожар

...
Стотици коали са застрашени да изгорят в разрастващ се пожар
Коментари Харесай

Стотици коали застрашени от пожар в Австралия

Стотици коали са застрашени да изгорят в разрастващ се пожар по източния бряг на Австралия, оповестиха бранители на дивата природа.

Пожарът, за който се счита, че е провокиран от мълния, бушува от събота на към 400 километра северно от Сидни, е опустошил повърхност от над 4942 декара. Властите към момента се борят, с цел да го управляват.
 пожар Австралия БГНЕС
Природозащитници в северния щат Нов Южен Уелс споделиха пред Агенция Франс Прес, че се притесняват, че " доста рядка " колония от стотици коали, живеещи в зоната на пожара, могат да загинат.

" Специалното значение на тези коали е, че те са доста генетично разнородни ", сподели за Агенция Франс Прес Сю Аштън, президент на клиниката Port Macquarie Koala.-->

Страховете й са, че в този прочут за отглеждане на неповторимия тип регион, стотици коали могат да изгорят.

" Това е национална покруса, тъй като тази колония от коали е неповторима ”, добави тя.
 пожар Австралия БГНЕС
Аштън съобщи, че доброволци ще се причислят към пожарникарите в региона на следващия ден, с цел да преценяват мащаба на загубите и да стартират избавителна интервенция за оживелите коали.

" Това, което се случва с коалата при пожар, е, че тя се изкачва до върха на дървото и се свива на дребна топка. Ако огънят премине бързо и просто опърли козината й – това е добре, тъй като козината ще порасне. Но в случай че огънят се ускори и продължи да гори дървото, коалата умира, ” добави тя.

" Така че в действителност няма да знаем какъв брой са оживели, до момента в който докато не влезем там и не стартираме да търсим ", приключи ветеринарят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР