Стотици животни станаха жертва на глада на полуостров Мангистау, в

...
Стотици животни станаха жертва на глада на полуостров Мангистау, в
Коментари Харесай

Стотици коне загиват от глад в Казахстан заради сушата

Стотици животни станаха жертва на глада на полуостров Мангистау, в Южен Казахстан, поради извънредно тежката суша. За трета поредна година поради рисковите горещини и неналичието на превалявания в степта съвсем няма растителност, а цените на сеното и ечемика са скочили доста, съобщи Ройтерс. Животните не могат да излязат на паша, а локалните фермери не съумяват да се снабдят с фураж.

Огромен брой животни, главно коне, са починали до момента в който към момента оживелите са застрашени от заболявания и паразити заради недохранването.

Отглеждането на коне и камили е обичайно за Мангистау. Конското месо и ферментиралото кобилешко мляко са измежду съществени храни в Казахстан. Правителството на страната разгласи, че ще провежда доставки на ечемик в региона, с цел да поддържа локалните производители в тази тежка обстановка, само че доставките са незадоволителни.

Според прогнозите на локални специалисти полуостров Мангистау е все по-заплашен от засушавания в бъдеще, защото заобикалящото го Каспийско море се свива и дълбочината му понижава.

 

 



Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР