Стотици излязоха на протест пред притежавания от султана на Бруней

...
Стотици излязоха на протест пред притежавания от султана на Бруней
Коментари Харесай

Протест в Лондон срещу законите в Бруней, наказващи със смърт гейовете

Стотици излязоха на митинг пред притежавания от султана на Бруней хотел „ Дорчестър “ в Лондон, оповестява Ройтерс. Повод за недоволството стана нововъведения закон, основаващ се на Шариата, който планува смъртно наказване за хомосексуализъм, прелюбодейство и обезчестяване.

Демонстрантите скандираха няколко часа лозунги в поддръжка на гей придвижванията и заклеймяваха хомофобията.

Бруней – някогашен английски протекторат с население от 400 000 души, отбрани правото си да вкара Шариата, съгласно който содомията, прелюбодейството и изнасилването се санкционират със гибел – в това число ликвидиране с камъни, а кражбата се санкционира с отрязване на крак.

В страната с най-вече мюсюлманско население, и преди имаше смъртно наказване, само че изтезания не са провеждани от 1957 година Хомосексуализмът и до момента се наказваше в Бруней със затвор до 10 години.

Хотел „ Дорчестър “ е благосъстоятелност монархията в Бруней посредством Брунейската капиталова организация. Тя има и хотел „ Бевърли хилс “ в Лос Анджелис и „ Плаза Атене “ в Париж.

Сър Елтън Джон поддържа американския артист Джордж Клуни, който прикани за протест на хотелите, благосъстоятелност на Бруней, откакто управляващите в кралството вкараха смъртно наказване за еднополовите връзки.

Законите в югоизточното азиатско кралство, които влязоха в действие на 3 април, плануват ликвидиране с камъни или пердах с бич до гибел за всеки, приет за отговорен в прелюбодейство или хомосексуална връзка.

Сър Елтън похвали Клуни „ за ясната му и твърда позиция против анти гей дискриминирането и фанатизма, който е обхванал Бруней – страна, в която хората с нетрадиционна полова ориентировка са преследвани – като бойкотира хотелите на султана на Бруней “. Британският артист разгласява в персоналния си профил в „ Туитър “ лист с хотели, благосъстоятелност на монархията посредством Брунейската капиталова организация, измежду които е и известният хотел „ Дорчестър “ в Лондон.

Бруней се ръководи по законите на Шариата от 2014 година и султанът на страната, който е един от най-богатите хора на планетата, има висшата власт.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР