Стотици хиляди руснаци потърсиха отговори за здравето на президента Владимир

...
Стотици хиляди руснаци потърсиха отговори за здравето на президента Владимир
Коментари Харесай

Руснаците наводнили интернет с търсения дали Путин е починал

Стотици хиляди руснаци потърсиха отговори за здравето на президента Владимир Путин през октомври посредством най-популярната съветска търсачка Яндекс. Това се случи, откакто се появи слухът, че съветският водач е получил  сърдечен арест, а тялото му било прикрито във фризер.

Agentstvo, съветски уебсайт за следствия, стартиран през 2021 година, откри, че търсенията на думите " мъртъв Путин ", " обречен на смърт Путин " и " Путин умря " са имали повече от 417 000 импресии, като запитванията за хипотетичната му гибел се появяват в топ 12 на поръчките с думата " Путин ".

Слухът, който Кремъл назова " машинация ", се появи след обява в Telegram от съветския канал General SVR на 26 октомври. Той гласеше, че Путин е умрял в резиденцията си във Валдай в " 20:42 ч. московско време ", предизвиквайки " прелом d`état в Русия ".

" Сега лекарите са блокирани в стаята с натрупа на Путин, те се държат от чиновници на службата за сигурност на президента по персонална заповед на шефа на Федералната работа за отбрана Дмитрий Кочнев, който поддържа връзка и получава указания от секретаря на Съветът за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев ", се споделя в обявата.

" Охраната на двойника на президента е засилена. Водят се дейни договаряния. Всеки опит да се изведе двойник за президент след гибелта на Путин е държавен прелом. "

В друга обява от 23 октомври се споделя, че чиновниците са разкрили Путин на пода, извиващ се конвулсивно, въртейки очи ". Според тази обява той е бил изместен в особено оборудвана стая в резиденцията му, където към този момент е била конфигурирана нужната здравна инсталация за реанимация.

Генерал SVR сподели, че до момента в който " положението на президента е нормализирано и е под непрекъснато здравно наблюдаване ", случаят " съществено е разтревожил най-близкото обграждане на президента, макар обстоятелството, че лекуващите лекари към този момент са предизвестили, че Путин е доста болен и е малко евентуално да оживее до края на есента ".

Акаунтът в Telegram, който има близо половин милион клиенти, твърди, че разполага с вътрешна информация от Кремъл, само че неведнъж е разгласил дезинформация. Авторът на канала е неизвестен.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти, че изказванието, че Путин е претърпял сърдечен арест и е умрял, е " просто следващата машинация " и че " всичко е наред ".

Руският президент бе забелязан обществено, присъствайки на държавни съвещания след публикуването на изявленията в Telegram.

Agentstvo заяви, че по-голямата част от търсенията за " гибелта " на Путин посредством Yandex са направени сред 23 октомври и 29 октомври, съвпадайки с изявленията, оповестени от военачалник SVR. През октомври е имало 6,3 милиона търсения с думата " Путин ", отбелязва изданието.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР