Стотици хиляди хора могат да загинат през първите няколко дни

...
Стотици хиляди хора могат да загинат през първите няколко дни
Коментари Харесай

И без ядрени оръжия 300 хил. души загиват в началото на евентуална война на Корейския полуостров

Стотици хиляди хора могат да загинат през първите няколко дни при обновяване на спора на Корейския полуостров, даже и да не бъде употребявано нуклеарно оръжие .

Това излиза наяве от нов отчет на Конгресната изследователска работа, представен от " Блумбърг ".

Вземайки под внимание гъстотата на популацията на полуострова, възможен боен спор може да засегне 25 милиона души от двете страни на границата, в това число минимум 100 000 американски жители, съгласно изпратената на американски конгресмени оценка, която е поместена в отчет от 62 страници.

 Съединени американски щати заплашиха Северна Корея с масиран боен удар
Съединени американски щати заплашиха Северна Корея с масиран боен удар

Съединени американски щати в никакъв случай няма да позволен нуклеарна Северна Корея

Северна Корея може да разчита на стотици хиляди артилерийски снаряда , с цел да нанесе разрушителен удар на Сеул. Дори и предпазен удар няма да предотврати всеобщи жертви при възможен спор.

Дори и Северна Корея да " употребява единствено стандартни боеприпаси, изчисленията варират сред 30 000 и 300 000 починали през първите дни на войната ", се отбелязва в оценката, като се вземе под внимание способността на КНДР да изстрелва до 10 000 снаряда в минута . Още повече спорът може да се популяризира и в него да влязат Китай, Япония и Русия.

Подобен спор може да въвлече всеобща готовност на американски сили на Корейския полуостров и висок растеж на починали военнослужещи, разяснява се още.

Но в отчета се акцентира, че някои разбори демонстрират, че в случай че Северна Корея се снабди с нуклеарни оръжия и нуклеарни ракети, които могат да поразят Съединени американски щати, това ще е още по-голям риск от започване на районна война.

Превантивен удар от Съединени американски щати може да докара до риск от спиране на връзките с Китай , която има над 1 трилион $ в американски облигации.

Алармира се, че при спор на Корейския полуостров може да възникне огромен приток от бежанци към Североизточен Китай.

КНДР и Южна Корея нямат кротичък контракт, а единствено помирение от Корейската война през 1950-1953 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР