Стотици хиляди хора и днес излизат на протести и стачки

...
Стотици хиляди хора и днес излизат на протести и стачки
Коментари Харесай

Гняв и нови протести във Франция срещу пенсионната реформа

Стотици хиляди хора и през днешния ден излизат на митинги и стачки във Франция, откакто президентът Еманюел Макрон даде обещание да продължи с макар нарастващия яд в цялата страна, оповестява " Ройтерс ".

Протестите против законодателството, предвиждащо повишение на възрастта за пенсиониране с две години - до 64 година, от януари насам притеглят големи тълпи на манифестации, проведени от синдикатите.

Профсъюзите оповестиха, че голям брой стачкуващи ще се включат в деветия народен ден на митинги през днешния ден против " подигравката " и " лъжите " на Макрон.

Вчера френският водач разгневи синдикатите и опозиционните партии, откакто отхвърли апелите им да се вслуша в възходящото публично неодобрение.

" Най-добрият отговор, който можем да дадем на президента, е това, че милиони хора излизат на митинг по улиците ", съобщи Филип Мартинес, началник твърдолинейния профсъюз CGT.
 850 души са били арестувани на митингите във Франция
850 души са били арестувани на митингите във Франция

В четвъртък се чакат нови всеобщи митинги против повишението на възрастта за пенсиониране

Днешната стачка ще докара до съществени усложнения в придвижването на влаковете, ще бъдат наранени и летищата. Учителите също стопират работа, не престават и стачките в петролните депа и

Повечето митинги протекоха спокойно, само че гневът набъбна, откакто предходната седмица държавното управление прокара

През последните седем нощи имаше спонтанни демонстрации в Париж и други градове с

В свое изказване през вчерашния ден Макрон остана неотстъпчив, че новият закон е нужен и ще влезе в действие по-късно тази година.

Той отхвърли апелите за уволняване на своя министър-председател Елизабет Борн, която беше измежду главните поддръжници на пенсионната промяна.

Последната вълна от митинги е най-сериозното предизвикателство за властта на президента след преди четири години. Проучванията демонстрират, че болшинството от французите са срещу пенсионното законодателство и решението на държавното управление да го прокара в Народното събрание без гласоподаване.
 Макрон нито ще разпуска Народното събрание, нито ще прави референдум за пенсионната промяна
Макрон нито ще разпуска Народното събрание, нито ще прави референдум за пенсионната промяна

Френският президент остава непреклонен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР