Стотици гръцки фермери се отправиха към Атина, за да протестират

...
Стотици гръцки фермери се отправиха към Атина, за да протестират
Коментари Харесай

Стотици гръцки фермери ще протестират в Атина

Стотици гръцки фермери се насочиха към Атина, с цел да стачкуват за по-голяма финансова помощ от държавното управление.


Премиерът Кириакос Мицотакис, който предходната седмица се срещна с водачите на митингите и направи многочислени отстъпки, прикани фермерите да провокират " допустимо минимум разстройства ", съобщи Агенция Франс Прес.

" Напълно разбирам за какво нашите фермери желаят да проведат алегорична проява в центъра на Атина, координирайки се с това, което се случи във всички други европейски столици ", съобщи Мицотакис.

Той обаче акцентира, че държавното управление " няма какво повече да даде ".

Фермерите започнаха да стачкуват предишния месец, присъединявайки се към по-широко придвижване, в границите на което трактори бяха изпратени да блокират пътища или да забавят придвижването във Франция, Германия, Италия, Полша и Испания, както и в други страни.

Част от недоволството в Гърция се подхранва от гнева против бавните темпове на възобновяване след опустошителните наводнения през септември в Тесалия, център на гръцкото селскостопанско произвеждане.

Фермерите желаят надзор върху вноса, по-ниски налози върху горивата, по-добри цени на продуктите и облекчение на екологичните разпореждания на Европейски Съюз.

Правителството предложи да понижи сметките за сила на фермерите през идващите 10 години, както и да понижи Данък добавена стойност върху торовете и фуражите от 13% на 6%.

Миналата седмица Мицотакис също по този начин даде обещание до края на месеца да даде финансова помощ на засегнатите от естествени бедствия.

След като през предходната година държавното управление изплати на земеделските производители сред 2000 и 4000 евро, през тази година то даде обещание още помощи на стойност сред 5000 и 10 000 евро.

Това обаче не успокоява фермерите.

На 14 февруари земеделската федерация съобщи, че " не е удовлетворена от спомагателните ограничения, оповестени от държавното управление "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР