Стотици граждани излязоха по улиците на Куба, за да протестират

...
Стотици граждани излязоха по улиците на Куба, за да протестират
Коментари Харесай

Стотици протестираха в Куба срещу тоталитарното комунистическо правителство

Стотици жители излязоха по улиците на Куба, с цел да стачкуват против тоталитарното ръководство на острова. Демонстрантите са се събрали пред централата на Комунистическата партия в град Кайманера късно вечерта в събота, скандирайки " независимост, независимост ", демонстрират видеоклипове, публикувани в обществените мрежи.
 
Според репортаж на антиправителствения информативен канал 14ymedio, в отговор на митинга вътрешното министерство е изпратило специфични сили. Независимият публицист Йосмани Майета Лабрада показа посредством профила си във Facebook три изображения и заяви за ареста на Яндрис Пелие Матос, Фелипе Кореа Мартинес, Роди Алварес Гонсалес, Луис Мигел Аларкон Мартинес и Даниел Алварес Гонсалес след всеобщия митинг в Кайманера. 
 

 
" Настояваме да бъде почетено правото на жителите на кротичък митинг. Изискваме от Комунистическата партия политически, стопански и обществени промени, от които страната се нуждае. Репресиите не могат да бъдат отговор на актуалната обезверена обстановка ", съобщи в Туитър след митингите Кубинският център за наблюдаване на правата на индивида.
 
Според Нетблокс, организация, която следи онлайн трафика, с цел да разпознава рестриктивните мерки, интернет е бил пресечен в цяла Куба по време на митингите, оповестяват международните осведомителни организации.
 
" Жестоките сили за сигурност на президента Мигел Диас-Канел вършат единственото, което умеят: репресират народа и нарушават човешките права ", написа в Туитър районната директорка на Амнести интернешънъл Ерика Гевара Росас, публикувайки видеоклип, на който се вижда по какъв начин служители на реда водят протестиращи.
 
След всеобщите митинги на 11 юли 2021 година стотици участници в тях получиха присъди за отнемане от независимост.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР