Стотици гневни граждани на Стара Загора тръгнаха на шествие из

...
Стотици гневни граждани на Стара Загора тръгнаха на шествие из
Коментари Харесай

В Стара Загора протестът е многохиляден: Искат Георги Георгиев да бъде съден с цялата строгост на закона

Стотици гневни жители на Стара Загора потеглиха на шествие из града. Те упорстват Георги Георгиев да бъде съден с цялата суровост на закона. Искат и законодателни промени за предварителна защита на сходни зверства. 15 минути преди началото на митинга в поддръжка на нарязаното с макетно ножче момиче безусловно почерня от хора.

Стотици към този момент са пред Съдебната палата в Стара Загора, с цел да изразят поддръжка към жертвата, предава Българска национална телевизия. Те упорстват за обективен и транспарантен развой и оптимално наказване за Георги Николаев.

Ето какво споделиха някои от протестиращите:

- Всички имаме сестри, майки, дъщери, това не би трябвало да се толерира, ние всички желаеме отговорност, с цел да има предварителна защита и да няма такива сходни случаи.

- Аз го одобрих доста персонално, пострадвам. Първо би трябвало да има обективен развой против насилника, в случай че повече хора участваме в митинга ще дадем кураж за промени в Наказателен кодекс и аз съм доста задоволена от митинга в обществените мрежи и можем да променим нещата.

- Искаме да си понесе следствията - лекар, арбитър, прокурор, като види тези белези, чисто човешко да каже - 400 шева, строшен нос, бръсната коса, какво се случва с това момиче? Искаме да остане до живот, не за 10 години и да го пуснат за положително държание.

Елена Венкова, уредник: " Целите са да има правдивост и това дело да се сложи съответна присъда и промени в закона, тъй като в този момент не са съответни. Искаме да предотвратим тези случаи, в случай че има сигнали, тъжби, недоволства, да се отбрани този човек, да се накаже другия за закани. Не е нужно да се реагира закъсняло и тогава. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР