Стотици фишове и глоби от полицията за незаконна блокада на

...
Стотици фишове и глоби от полицията за незаконна блокада на
Коментари Харесай

Стотици глоби за блокадите на пътя от протестиращите, тръгнаха проверки за обиди и заплахи

Стотици фишове и санкции от полицията за противозаконна обсада на пътища получават водачи от няколко области на страната, заяви trud.bg.
Над 60 акта на протестиращи написаха униформените от полицията в Пловдив, откакто на 20 ноември цяла колона от коли от Карлово и Сопот подмина знак стоп и сгази Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП).
26 бабаити от Сливенско са с актове, откакто затапили пътя при село Крушаре и тръгнали пешком да блокират автомагистрала “Тракия”. Десет техни “колеги” от Шуменско отнасят фиш до 50 лв. поради блокиране на другата огромна автомагистрала в страната – “Хемус”.
“Възможно е да бъдат издадени още наказателни актове и фишове, тъй като сега се прави обзор на колите, взели участие в насилственото затваряне на пътни отсечки”, сподели за в. “Труд” началникът на КАТ-Шумен основен контрольор Веселин Георгиев. До седмица се чака да приключат 3 прокурорски и 1 полицейска инспекция за жестоко нарушение на публичния ред по време на митингите, за отправяни обиди и закани.
Актовете по ЗДвП са от 20 до 150 лв., защото се счита, че нарушителите са основали заплаха за другите на пътя. Фишове се пишат на тези, които не оспорват нарушаванията.
Десетки санкционирани има и в областите Монтана и Благоевград, където в няколко следващи недели разнообразни прави бяха блокирани и се образуваха километрични опашки, които опънаха нервите на хиляди българи.
15 акта са написали служителите на реда от Берковица и още два патрулите във Вършец, като претекстът е еднакъв – “внезапно нахлуване на платното за движение”.
По време на автомобилните шествия през последните седмици в района са формирани и 75 предупредителни протокола за съблюдаване на Законите за събранията, митингите и манифестациите, за придвижването по пътищата, Закона за Министерство на вътрешните работи и наредбите за запазване на публичния ред.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР