Стотици фенове на Спартак (Варна) се събраха тази вечер пред

...
Стотици фенове на Спартак (Варна) се събраха тази вечер пред
Коментари Харесай

Футболни фенове поискаха оставката на варненския кмет и помощ от Борисов

Стотици почитатели на " Спартак " (Варна) се събраха довечера пред постройката на общината в града, с цел да стачкуват против бездействието на кмета Иван Портних за решаването на казуса с базата на клуба.

В няколко следващи събития през последните месеци някогашни футболисти и ръководители на " Спартак " упорстват общинската власт във Варна и страната да вземат незабавни ограничения.

Според документите, показани от тях на конференция в София преди седмица, през 2006 година собствеността върху терена, на който е построен стадионът, е трансферирана от община Варна на частното сдружение " Барет ауто ". Четири години по-късно – през 2010 година, акциите минават във притежание на друга частна компания – " Инжстрой ".

От този миг до момента нещата, свързани със " Спартак ", могат да се дефинират единствено с една дума - " батак ", настояват деятели от фенклуба на тима. Според тях скритата концепция на " Инжстрой " е да промени предназначението на терена и да го застрои.

 Футболни почитатели желаеха оставката на варненския кмет и помощ от Борисов
© Спас Спасов

Пред постройката на общината във Варна ветерани на " Спартак " изиграха алегоричен мач, след което желаеха оставката на кмета на града Портних поради неспособността му да се оправи с казуса.

" Убиец на клуба " беше наименуван и един от неизменимите членове на Общинския съвет във Варна през последните десетилетия – Янко Станев. Според почитателите на " Спартак " точно той е провинен за осъщественото през 2006 година прекачване на парцела в частно сдружение.

Пред постройката на кметството във Варна беше разпънат и транспарант с апела: " Г-н Борисов, спрете кражбата " Спартак " ".

Миналата събота по време на мача с ЦСКА последователите на " Пирин " подвигнаха транспарант с надпис " Support Spartak " (Подкрепа за " Спартак " ). Фенове на " Лудогорец " се обърнаха към министър-председателя посредством транспарант с надпис: " Г-н Борисов, спрете кражбата " Спартак " по време на гостуването на " Черно море " (1:0) във Варна.

 Футболни почитатели желаеха оставката на варненския кмет и помощ от Борисов
© Спас Спасов

Човек от фенклуба на " Спартак (Варна), поискал анонимност, съобщи, че преди четири години притежателят на " Лудогорец " Кирил Домусчиев е провел несполучливи договаряния с " Инжстрой ", с цел да вземе базата и да влага. Миналата година той направил и втори опит, само че също без триумф.

През ноември 2012 година на въпрос дали има интерес към " Спартак " (Варна) притежателят на разградчани сподели: " На този стадий - не. Не е слух, само че на този стадий не. При всички положения ние се интересуваме от придобиването на няколко клуба. Не знам дали знаете, само че нашата школа стартира да ражда и в идващите няколко години на тези млади момчета би трябвало да им търсим къде да играят. "

От своя страна управлението на " Спартак " разгласи в уеб страницата на клуба, че е намерило " съществени евентуални финансови вложители ".

Как се стигна до рецесията с клубната база на Спартак във Варна четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР