Стотици души бяха евакуирани от вчера в Източна Германия заради

...
Стотици души бяха евакуирани от вчера в Източна Германия заради
Коментари Харесай

Стотици евакуирани заради горски пожари в Германия

Стотици души бяха евакуирани от през вчерашния ден в Източна Германия поради многочислените горски пожари, съобщи Франс прес.

Около 700 души бяха изведени от няколко южни общини в провинция Бранденбург. Причината е горски пожар, който към този момент се е популяризирал на повърхност от 850 хектара, оповестиха управляващите на от окръг Елбе-Естер, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Понастоящем не е допустимо да се предвижда по кое време пожарът ще бъде овладян ", се споделя в изказването.

Близо триста и петдесет души са ангажирани с гасенето на пожара. В напъните по потушаването му се включиха също по този начин и военни хеликоптери. Причините за експлоадирането на пожара не са известни.

На юг пожар избухна в неделя в чешкия народен парк " Бохемска Швейцария ", след което мина и на територията на Германия, в провинция Саксония. 

" Умоляваме жителите, туристите и посетителите да заобикалят региона на Саксонска Швейцария, с цел да не попречват работата на избавителните служби ", обявиха локалните управляващи. Усилията за потушаване са възпрепятствани от сложния терен в тази хълмиста околност и проблемите, свързани със снабдяването с вода.

От няколко дни Германия е ударена от интензивна гореща вълна, като в огромна част от страната температурите доближиха над 40 градуса.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР