Стотици деца са загинали в резултат на войната в Украйна,

...
Стотици деца са загинали в резултат на войната в Украйна,
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Стотици деца са загинали в резултат на войната в Украйна

Стотици деца са починали вследствие на войната в Украйна, а милиони са изложени на риск, заяви Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ), представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9359
Между февруари 2022 година и януари 2023 година минимум 438 деца са починали, а 842 са били ранени вследствие на военни дейности, заяви немският клон на организацията в Кьолн. Разпръснатите невзривени муниции и противопехотните мини излагат децата на спомагателна заплаха.

Много фамилии се нуждаят от помощ и поради разрушената инфраструктура след съветската инвазия, почнала на 24 февруари предходната година. Около 3,3 млн. деца и младежи в Украйна се нуждаят от незабавна филантропична помощ, а към 16 млн. души нямат достъп до чиста вода и канализация, заяви организацията.

" Не би трябвало да позволяваме децата и младежите в Украйна да се трансфорат в изгубено потомство ", съобщи Георг Граф Валдерзее, ръководител на организацията УНИЦЕФ Германия, която разшири акциите си за оказване на помощ в Украйна след началото на войната.

В допълнение към обезпечаването на достъп до чиста вода и здравни услуги за няколко милиона души, на децата и младежите са предоставени благоприятни условия за обучение и психосоциална поддръжка. Досега Германия е предоставила помощ в размер на 103 млн. евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР