Стотици бяха евакуирани от оздравителен комплекс в Павел баня заради

...
Стотици бяха евакуирани от оздравителен комплекс в Павел баня заради
Коментари Харесай

Евакуация заради пожар в оздравителен комплекс в Павел баня

Стотици бяха евакуирани от възстановителен комплекс в Павел баня поради пожар. Огънят е горящ в късния следобяд през вчерашния ден, като гъст черен пушек е покрил постройката на ресторанта на комплекса, оповестява Нова тв.

Посетителите му са били към 500. Част от тях били на плаж и забелязали големи черни кълба пушек, които се издигали се над постройката на санаториума и се уплашили. Около 150 души са превантивно изведени от комплекса. Според управата му няма съществени вреди, с изключение на по покрива на ресторанта. Няма потърпевши.


След пожара той беше затворен. Наложи се на хората да бъде раздадена суха храна. " Всички почиващи спахме по това време. Бяхме по леглата. Нямаше никой на открито. Колежката си пристигна от плажа и сподели, че цялата кухня гори. Ама пламъци големи ", показа посетителка на санаториума.

" Покривната структура, която е в допълнение направена от дървена скара с ламарина, се е запалила. Каква е тъкмо повода, от полицията ще открият. Важното и хубавото е, че няма потърпевши ", разяснява шефът на пожарната в Стара Загора комисар Стоян Колев.

" Посетителите са нахранени със изсъхнал пакет. За сутринта също бе приготвена храна. Сега изчаквам органите на реда да кажат дали може да използваме кухнята. Няма вътре щета в електрическата апаратура и мрежата. Имаме база, в която можем да приготвим храната, тъй че няма да имаме проблем с изхранването ", разяснява Христо Чаушев, шеф на комплекса.

Пожарът бе сподавен малко преди 22 часа. Полицаите проверяват аргументите за него. Предполага се, че става въпрос за механически проблем.

" Екипът ни дойде за 4 минути, след подаването на сигнала. Обектът има направен проект, по който действахме. Бяха извикани и подкрепителни сили от най-близката пожарна работа в Казанлък. Черният пушек, който се разнесе над Павел баня, беше породен от горящата остаряла хидроизолация. Служителите са работили бързо и вярно в преодоляването на стихията. Гасенето продължи почти 40 минути ", разяснява основен контрольор Минчо Минчев от РСПАБ - Павел баня.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР