Стотици бивши членове на Европейския парламент съдят институцията заради драстичните

...
Стотици бивши членове на Европейския парламент съдят институцията заради драстичните
Коментари Харесай

Бивши депутати дадат Европейския парламент на съд заради съкращения на пенсиите

Стотици някогашни членове на Европейския парламент съдят институцията поради фрапантните съкращения на великодушната спомагателна пенсионна скица.

Те настояват, че Намаляването на половина на компенсациите нарушава уговорката за цялостно погашение, когато схемата беше основана през 1994 година, съгласно правосъдни документи и ищци, които приказваха с Financial Times. Доброволният фонд се употребява от съвсем 1000 някогашни и сегашни членове, в това число Brexiter Найджъл Фараж и Марин Льо Пен, крайнодесен водач на Франция.

В опит да се включи недостиг от €310 милиона в схемата, породен от неприятно вложенията, инфлацията и дълголетието на своите членове, Народното събрание предходната година увеличи възрастта за пенсиониране от 65 на 67 години и постави завършек на автоматизираното нарастване на компенсациите, свързани с инфлацията. Той предприе тези ограничения, с цел да избегне нуждата да употребява парите на данъкоплатците, с цел да запълни празнината. В резултат на това междинната пенсия, получавана от този фонд, е понижена напол...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР