Стотици безстопанствени петли и кокошки тероризират обитателите на тихо предградие

...
Стотици безстопанствени петли и кокошки тероризират обитателите на тихо предградие
Коментари Харесай

Стотици безстопанствени петли и кокошки тероризират жители на Окланд

Стотици безстопанствени петли и кокошки тероризират жителите на безшумно предградие на Окланд и притеглят пълчища от големи плъхове, заяви в. " Дейли мейл ".

Още преди карантината да блокира живота в Титиранги в края на март, локалните се бореха с към 250 безстопанствени птици. Ситуацията се утежнява, откакто излиза наяве, че пернатите вредят на корените на застрашеното дърво каури. А храната, която милозливи хора им оставят, в допълнение притегля и плъхове " като котки ", съгласно описания в локалните медии.

Преди карантината наети от локалните управляващи експерти съумяват да заловят и да реалокират 248 от птиците, само че след карантината се оказва, че популацията още веднъж е налице и фрапантно се е нараснала.

Внезапният взрив в популацията най-вероятно се дължи на обстоятелството, че измежду локалните има човек, който скрито е траял да оставя храна и птиците са се върнали, позволява Грег Пресланд от градската администрация. Той предизвестява, че птиците ще стават от ден на ден и повече, в случай че локалните хора не престават да ги хранят.
Проблемът поражда още през 2008 година, когато гражданин на предградието пуска на независимост две кокошки, които си бил купил за развъждане.

Освен опасността за застрашения тип дърво и напастта от гризачи, хората се оплакват от непрекъснатия звук от птиците и замърсяването на улиците. Има обаче и локални поданици, които се радват на кокошките и се любуват на събуждането с кукуригането на петлите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР