Стотици асеновградчани се запознаха с част от възможностите на българската

...
Стотици асеновградчани се запознаха с част от възможностите на българската
Коментари Харесай

Стрелба и освобождаване на заложник в Асеновград

Стотици асеновградчани се срещнаха с част от опциите на българската войска от акцията „ Бъди боец “, която гостува в Асеновград. " Инициативата върви по собствен проект. Навсякъде където тя се организира е празник за съответния град. Към момента не може да се направи равносметка какъв брой са постъпилите до момента молби от искащи да станат веоннослужещи, защото акцията е по средата ", изясни пред Actualno.com началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден военачалник Николай Караиванов. Той се обърна към младежите, които към момента се двоумят дали да постъпят в българската войска, с думите: " Ще бъдеш заслужен човек. Отговорен и порядъчен. Ще бъдеш почитан " .
Във военното отделение на Асеновград към този момент има свободни места, посочи капитан Емил Григоров, като добави, че през идната есен ще бъде разгласен конкурс за попълване на бройките. „ Асеновградското формирование е окомплектовано съвсем на 90% с войнишки състав, което демонстрира огромния интерес на младежите в района към армията “, уточни командирът на 4-ти Артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев. „ Кампанията „ Бъди боец “ прекатурна отрицателната наклонност и сега броят на признатите в армията е по-голям от броя на напусналите. Очакваме при нас да дойдат младежите, тъй като армията е място, което оформя развиването им. Възпитава ги в възприятие за отговорност, във физическа и психическа резистентност “, сподели още и бригаден военачалник Караиванов.
Статичният показ на площад „ Академик Николай Хайтов “ в Асеновград включваше главната техника от състава на 4-ти Артилерийски полк, както и въоръжение и съоръжение на Специалните сили. Изключителен интерес провокираха демонстрациите на военни от полка в града по подготвянето на оръдие за водене на огън. Най-малките асеновградчани се радваха на опцията да влязат и да прегледат от вътрешната страна големите бойни машини, позиционирани на центъра. Други погледнаха през специфичните военни бинокли, а трети облякоха профилирана екипировка. Гражданите и гостите на Асеновград следиха демонстрации на базови умения на военнослужещи от 68-а бригада „ Специални сили “, които бойците би трябвало да владеят след постъпването в бригадата – пукотевица на къси и пределно къси дистанции и техники за пукотевица.
Демонстрирани бяха и директна акция за освобождение на пленник и военно-ръкопашни техники. Освен сухопътните войски, със специфични щандове и показване на специалността бяха представители на военноморските сили, военновъздушните сили, гвардейските елементи и други. Традиционно, събитието от акцията „ Бъди боец “ приключи с концерт на Представителния отбор на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР