Стотици американци се завърнаха в Съединените щати от Израел през

...
Стотици американци се завърнаха в Съединените щати от Израел през
Коментари Харесай

„Не можахме да се върнем“: американци пристигат в САЩ от Израел след дни на предизвикателства при пътуване

Стотици американци се завърнаха в Съединените щати от Израел през последните дни в разгара на войната Израел-Хамас. Някои жители на Съединени американски щати и членове на техните фамилии се качиха на чартърни полети от Тел Авив, проведени от федерални и даже държавни чиновници, до момента в който други резервираха търговски пътувания, които ги върнаха вкъщи.

Много жители на Съединени американски щати пътуваха в Израел, когато въоръжената формация Хамас извърши ужасяваща терористична офанзива против страната, която отговори с ответни въздушни удари по линията Газа и се чака да нахлуе в палестинската територия в сухопътна атака. Напускането стана мъчно за мнозина, защото десетки огромни самолетни компании стопираха или анулираха полети отвън страната.

Държавният департамент на Съединени американски щати стартира да провежда чартърни полети в края на предходната седмица, които не престават в понеделник и вторник. Някои търговски полети също към момента работят.

Близо 300 американци бяха евакуирани от Израел с полет, проведен от щата Флорида.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис и брачната половинка му посрещнаха полет, който дойде в неделя вечерта на интернационалното летище в Тампа, превозвайки към 270 американци, в това число 91 деца, заяви CBS Miami. Техният под наем полет пътува от Тел Авив до Португалия, преди да поеме към Флорида.

„ След като самолетът кацна в Тампа, евакуираните имаха достъп до запаси от голям брой държавни организации. Освен това губернаторът изпраща медицински консумативи, хигиенични артикули, облекла и детски играчки за Израел, с цел да помогнем на засегнатите израелци “, се споделя в известие за вести от кабинета на губернатора.

Седем други евакуирани дойдоха в неделя от Израел с полети до Орландо.

ДеСантис подписа изпълнителна заповед предходната седмица, позволяваща на отдела за ръководство на изключителни обстановки на Флорида да насочи запаси към връщане на американците вкъщи и превозване на доставки назад в Израел.

Нюарк, Ню Джърси

Множество полети с американци от Израел кацнаха на летища в Ню Йорк и Ню Джърси през уикенда, заяви CBS New York. Американци, които са пътували до Израел за Сукот, еврейският празник, който се чества, когато Хамас предприе опустошителна терористична офанзива против страната на 7 октомври, бяха измежду пасажерите, които се връщаха вкъщи в САЩ 

Естер Хамилтън, жителка на Индиана който дойде с полет от Израел до интернационалното летище Нюарк Либърти в неделя, разказа част от насилието, избухнало в Израел и Газа след първичната офанзива преди два уикенда.

„ Видяхме изстрелване на ракети във въздуха се издига пушек. Но там има доста ранени хора, доста бежанци ", сподели Хамилтън пред CBS Ню Йорк.

Други фамилии си спомниха по какъв начин са се криели в бомбоубежища и неистово са се опитвали да резервират полети, които в последна сметка са били анулирани, преди те да съумеят да се върнат вкъщи.

Три спомагателни полета кацнаха в Нюарк в понеделник. Един пасажер, пътуващ от Израел, Батя Дакен, се събра още веднъж с баба си и дядо си, когато дойде.

„ Сърцето ми е със фамилията ми “, сподели Дакен пред CBS New York. „ Имам седем други братя и сестри в Израел и имам хора, които познавам, другари, за които знам, че са в армията, другари, за които знам, че са убити. “

Ню Йорк

< p> Репортерът на CBS Ню Йорк Кристи Келешян беседва с деветчленно семейство, което се качи на улеснен от държавното управление на Съединени американски щати
под наем полет от Израел след едномесечно пътешестване, кацайки в Лондон, преди да се върне на интернационалното летище Джон Ф. Кенеди. Те живеят в Монси, който е в северната част на щата по поречието на река Хъдсън.

„ Бяхме уплашени да излезем и не можахме да се върнем в Ню Йорк “, сподели една жена от групата.

Елия Бивас, млада жителка на Лонг Айлънд, която пътува до Тел Авив с баба си и съквартирантката си, сподели на CBS Ню Йорк, че са съумели да изоставен, като се качат на под наем полет от Съединени американски щати до Кипър, защото обезпечаването на пътешестване назад до Съединени американски щати с комерсиална самолетна компания е мъчно.

" Всичко беше или извънредно скъпо, или не задоволително скоро. Например щеше да стане след към две седмици или след седмица и половина, а до тогава не е безвредно да останеш там толкоз дълго “, сподели Бивас.

< h2> Чикаго, Илинойс

Някои поданици на Средния запад, които бяха в Израел при започване на войната, кацнаха в събота на интернационалното летище О'Хеър, съобщи CBS Chicago. Скот Форестър, гражданин на Мадисън, Уисконсин, дойде в Чикаго, откакто откри полет от Израел до Берлин. Той пътува от немската столица до Вашингтон, преди да кацне в Чикаго.

„ Много съм признателен, че съм тук, само че също така… сърцето ми е просто тежко и тъжно, поради хората, които оставих зад тила си “, сподели Форестър пред CBS Chicago. Друга група поданици на Уисконсин, в това число някои енориаши от Кеноша, се върнаха вкъщи през уикенда, откакто взеха пряк полет от Йордания, съгласно новинарската станция.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР