Стотици аквариуми и зоопаркове по цял свят се държат зле

...
Стотици аквариуми и зоопаркове по цял свят се държат зле
Коментари Харесай

Проучване: Стотици световни аквариуми и зоопаркове се държат зле с животните

Стотици аквариуми и зоопаркове по целия свят се държат зле с животните, сочи ново изследване на международната организация за отбрана от принуждение над животни.

Проучването демонстрира, че голяма част от аквариумите и зоопарковете, които са част от международния “златен стандарт” в бизнеса подлагат животните на “унижаващи и насилствени представления и действия”.
Бебе делфинче умря в делфинариума във Варна Инцидентът стана по време на зрелище
Организацията проверила част от тези организации и разкрили фрапиращи нарушавания, като принуждаване на тигри и лъвове да вършат номера на сцена със мощен музикален акомпанимент, както и обличането на примати в облекла, с цел да се снимат с посетителите на зоопарка. Друго постоянно нарушаване се оказва потреблението на непозволени техники за дресировка.

“За да накарат диви животни да поддържат връзка и да вършат номера за посетителите се употребяват трагични и строги способи за дресиране, които водят до страдалчество на животните. В взаимозависимост от типа и вида атракция открихме, че част от тези способи са обособяване на бебета животни от майките им, насилствен апетит, физически окови, болежка и страх”, пишат от организацията.
Проверка в Хасково след гибелта на новородени лъвчета Зоопаркът може да не се пребори за лиценз поради случилото се
Проверката сочи, че към 75% от всички аквариуми и зоопаркове със “златен стандарт” са подложили на някакъв тип принуждение животните си. Подобно поведение с диви животни може да наруши тяхното физическо и ментално положение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР