Стотина роми, жители на квартал "Карото" в село Калипетрово, Силистренско,

...
Стотина роми, жители на квартал "Карото" в село Калипетрово, Силистренско,
Коментари Харесай

Стотина роми опитаха да блокират главния път Силистра - Шумен

Стотина роми, поданици на квартал "Карото " в село Калипетрово, Силистренско, се пробваха да блокират основния път Силистра - Шумен в проведен митинг. Намеренията на събралите се бяха осуетени от полиция.

Ромите имаха позволение да изразят настояванията си единствено към пътя, без да попречват придвижването. Два са главните проблеми, провокирали недоволството - съвсем 30-годишният режим на водата в квартала и неприятната и неподдържана също от години инфраструктура. Неформални водачи на общността желаеха самостоятелна експертна комисия да оцени и изкаже мнение по казуса с водоподаването в квартала и огромните загуби на вода. Ромите желаеха пред тях да се явят представители на Общината и ВиК, с цел да дадат пояснения за несгодите им, при изискване, че всички, съгласно тях, си заплащат налозите и таксите.

Служители на ВиК участваха на митинга, само че отхвърлиха да се срещнат с клиентите си, което провокира стихия от хули и предпочитание за блокиране на пътя. Нелицеприятни изрази бяха отправени и към локалното общинско управление, което посещавало квартала единствено преди избори. Сериозното полицейско наличие, водено от управлението на силистренската дирекция не разреши да се стигне до разпра и произшествия. Някои от локалните водачи дадоха обещание да финансират пътешестване до столицата на цялото население на квартала, където то да изрази недоволството си. В момента в квартала живеят към 750 души.
5
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР