Стопкадри Нова ТвГеорги Колев от Жълтеш разказа как е реагирал,

...
Стопкадри Нова ТвГеорги Колев от Жълтеш разказа как е реагирал,
Коментари Харесай

Георги от село Жълтеш: Мечката се оказа на 20 метра от снаха ми

Стопкадри Нова Тв

Георги Колев от Жълтеш описа по какъв начин е реагирал, откакто камерите му са снимали мечка измежду бял ден в неговото габровско село.

Мечката е слязла в селото в понеделник към 3,30 часа следобяд. Не е направила някакви бели, предходна е край къщите и се върнала в гората. Аз съм животновъд, имам животни, само че децата ми излизат там, тя е предходна на пет метра от къщата ми и на два метра от къщата на комшията, сподели по Нова Тв Георги.



И различен път сме засичали мечки с или без камери, като наличие в селото. Сега започнаха да слизат, защото очевидно горе по Балкана няма храна. Защото аз имам наблюдаване, моите крави няма какво да пасат горе по баира и това принуждава самите животни да слизат надолу да търсят по-лесен метод да се хранят, добави Георги.

Според Георги неприятното е, че никой не му е обърнал внимание на подадения сигнал за наличието на див звяр в селото.



Той е звъннал в понеделник на тел. 112 и е уведомил на институции, само че до през вчерашния ден няма реакция.

Когато обаче разбрали, че ще приказва по малкия екран, почнали всеобщо да му звънят отвред, само че Георги не пожела да назове съответни имена.

След като се обадих на тел. 112, дамата беше доста учтива. Каза, че приема сигнала и ще го съобщи на община Габрово, и това беше това всичко. Във вторник към 8 часа комшийката ми е звъняла на Централен Балкан и на Горско стопанство, само че няма никакви реакции, добавя Геори.

Казват, че нищо не могат да създадат, защото мечките са предпазен тип. Хубаво, аз съм склонен, само че детето ми излиза или някой съсед може да пострада. Животните са най-малкия проблем, една крава, едно теле, само че в случай че някакъв човек пострада, какво вършим тогава. От кого да търсим отговорността, съобщи още животновъдът.

Никой не ни оказа подпомагане, споделиха единствено, че ще слагат клопки и ще ги местят, само че това не е решение за мен. Едно животно като се научи, то няма по какъв начин да се отключи, то отново ще търси и лесния метод. Ще влезе в дали в нашето обитаемо място, дали в друго обитаемо място, предизвести Георги.

Той призна, че дамата на брат му е видяла от близко мечката. 

Отишла е да отключи магазина и в този миг мечката е излизала от мостчето и е била на 20 метра от нея. Снаха ми е подала сигнал към нашата кметица на обитаемото място и кметицата е подала към общината, само че болното е, че никой през тези 24 часа не ни е потърсил, приключи Георги.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР