Стопкадри БНТБурни страсти и сблъсъци имаше на дебата за Варна

...
Стопкадри БНТБурни страсти и сблъсъци имаше на дебата за Варна
Коментари Харесай

Бурни страсти по време на дебата за Варна между кандидати за кмет

Стопкадри Българска национална телевизия

Бурни пристрастености и конфликти имаше на дебата за Варна сред претенденти за кмет на града по Българска национална телевизия.

Първи остри думи си размениха Коста Стоянов и Благомир Коцев след въпроса би трябвало ли да има строителство в Морската градина и да се движат коли в нея.

Стоянов, който е претендент за градоначалник от „ Възраждане “, сподели, че са изрично срещу строителство в Морската градина и изрично за възбрана за придвижване на колите, в това число и до обекти, до които би трябвало да има достъп.



Говоря примерно за заведението „ Хоризонт “, което е благосъстоятелност на семейството на господин Коцев, тъй като знаем там доста добре, че преди няколко години беше убито едно дете на паркинга. Точно поради това, че има достъп с коли, сподели Стоянов.

Той обаче не може да продължи, тъй като незабавно бе пресечен от Благомир Коцев от „ Продължаваме промяната “.



Това е извънредно неточно и много грозно. Той употребява голяма покруса на едно дете, което се случи на един паркинг, който е в през два имота от нас и няма нищо общо с „ Хоризонт “. Това се спекулира точно от тяхната партия „ Възраждане “, които постоянно боравят с такива погрешни изказвания и неистини, разяснява Коцев.

Значи, първо това не се е случило на нашия паркинг, а на непознат паркинг. Моля, проверете си информацията, когато го твърдите, сподели още той.

Да, обаче сега има достъп на коли до вашия паркинг. Нали по този начин. Има, отвърна Стоянов.

Аз персонално като регионален шеф затворих пътя тъкмо до „ Хоризонт “, и на алеята пред „ Хоризонт “ сега няма нито един автомобил, в случай че си спомняте, добави Коцев.

Тук обаче техния яростен спор бе пресечен от Добрина Чешмеджиева.

Недейте, просто да не вършим реклама и да не приказваме за съответни търговски обекти, сподели водещата.



Впоследствие Ивайло Костадинов от „ ИТН “ разгласи, че първото нещо, което биха създали, това е референдум, с цел да попитат жителите на Варна и те да си произнесат дали желаят коли да влизат в Морската градина или не.

Той обаче подвигна градусите на напрежението с въпроса, който зададе.

Аз персонално бих попитал и господин Коцев, какво е неговото мнение за влизането на коли в Морската градина. Защото имаше един проблем сред Вас като регионален шеф и господин Портних, където си прехвърляхте топката. Единият желае, другият не желае, попита Костадинов.

Няма такова нещо, в никакъв случай не сме желали коли в Морската градина. Просто имаме разнообразни способи и разнообразни визии за това по какъв начин да се спрат тези коли. Господин Портних го правеше с две полицейски патрулки на двата входа, при което нарушаваше правата на доста много жители там. Моята идея е възобновяване на остарелия буферен паркинг, който е строен още през 70-те години, с цел да може той да обслужва тази Морска градина, а община Варна го застрои, отговори Благомир Коцев.



Всъщност община Варна с една ръка позволяваше строителство в Морската градина, а с другата ръка господин Портних се опитваше да стопира колите, което беше едно много по този начин цинично държание. Защото той по този начин отстрани опцията да спре колите, откакто дава опция за строителство. Ние желаеме действителни решения, а не да се експлоатира казуса за пиар иполитически цели, добави той.

Мария Тодорова от КП „ Левицата “ също изрази позицията си по проблема с Морската градина.



Категорично коли не би трябвало да има в Морската градина. Това е място със напълно друго предопределение, а не за престой или паркиране на коли. Всъщност това, което от медиите аз съм проследявала през последните години е, че господин Коцев има спорно мнение по тази тематика, само че по този начин или другояче веднага като е стигнал до едно вярно виждане, че този приморски парк би трябвало да е чист от коли, това е едно в действителност положително развиване на всички проблеми, които биха се случвали, разяснява тя.

След нейното изказване последва по-емоционално такова на Пламен Раличков от КП „ Българска социалистическа партия за България “, в което той намеси и сегашния кмет Иван Портних.

Тук приказваме за стопански ползи при всички случаи. Слава богу, няма настоящи градежи в Морската градина, само че обърнете внимание кой държи концесията на Алея първа и кой държи по този начин наречената атракционна зона на Пристанище Варна Изток. Това са две разнообразни структури, две разнообразни групировки, два разнообразни стопански обръча, сподели Раличков.



Тук е огромна битка, да се позволяват ли коли до Алея първа или да не се позволяват. Защото безспорно недопускането води до намалаване на оборота. Не пазя никого, само че в последна сметка всичко би трябвало да се гледа с един критерий. И тук трябваше да бъде господин Портних. Защо той беше в една друга телевизия, на едно платено предаване, а това е възложен ефир от Българска национална телевизия, безусловно гратис, за което сме признателни. Той го няма, за какво се крие. В същото това предаване господин Портних сподели, че бил подготвен за спор. Ние го чакаме към този момент толкоз доста време. Искам да го попитам от вашия ефир: Кога, господин Портних, къде и по кое време, съобщи още Павел Раличков.

Последваха реплики на някои от другите мъже, претенденти за кметове, че където Портних каже, там ще отидат на спор.

Един от тях пък предложи дружно да се съберат и да го намерят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР