Стопкадър Туитър, We Are TennisСърбин продължава да изумява с класата

...
Стопкадър Туитър, We Are TennisСърбин продължава да изумява с класата
Коментари Харесай

Джокович спечели рекордна титла от Финалите на ATP

Стопкадър Туитър, We Are Tennis

Сърбин продължава да изумява с класата си на корта.

Новак Джокович покори следващия връх в тениса. 36-годишният сърбин завоюва рекордна седма купа на Финалите на ATP в Торино. В борбата за купата международният номер 1 беше решителен и победи локалния любим Яник Синер с 6:3, 6:3 за 1 час и 44 минути.

До през днешния ден той делеше върха по трофеи от Финалите на ATP дружно с Роджър Федерер, който има шест триумфа, само че към този момент е едноличен водач и в тази ранглиста след втория си следващ триумф в Торино. Новак поставя завършек на един ослепителен сезон, в който завоюва три трофеи от Големия шлем и записа единствено шест загуби, написа Sportal.bg.

По-рано през седмицата Синер постави завършек на серия от 19 следващи победи на Джокович, откакто го победи в трагичен дуел от груповата фаза. По подигравка на ориста италианецът можеше да изхвърли Новак от шампионата, само че завоюва последния си мач в групата и по този метод оказа помощ на сърбина да продължи напред.

За разлика от предходния мач сред двамата през днешния ден носителят на 24 трофеи от Големия шлем не остави доста шансове на противника си. Сърбинът бе ослепителен при собствен сервис в първия сет и го затвори след 38 минути игра. Той загуби единствено две точки в геймовете, в които сервираше, като вкара 73% първи начален удар. Две непредизвикани неточности помогнаха на международния номер 1 да стигне до единствения пробив в сета, който пристигна в четвъртия гейм. Повторенията обаче демонстрираха, че при точката, след която се стигна до опцията за пробив, топката е докоснала линията, само че Синер се оспорва решението.

Синер, който стана първият италианец, достигал до край в шампионата, правеше всевъзможни опити да зарадва почитателите в залата, само че от другата страна на корта бе най-успешният тенисист в историята. Големите упования, неналичието на опит в сходни срещи, защото това бе най-големият край в кариерата му, и отличната игра на противника се отразиха на представянето му.

Вторият сет бе по-равностоен, макар че стартира по допустимо най-лошия метод за Синер. Италианецът, който през днешния ден не съумя да покаже блестящата си игра от предходните мачове през седмицата, загуби първите две точки. Последва удар на линията от страна на Новак и три благоприятни условия за пробив. Сърбинът се възползва от първата и проби на нула.

Джокович поведе с 2:0 и притисна противника още веднъж при негов сервис. Той поведе с 30:0 и беше в серия от 14 следващи извоювани точки. С поддръжката на публиката Синер съумя да отговори, макар че трябваше да отразява три благоприятни условия за пробив. След два безапелационни гейма, в която сервиращите завоюваха, пристигна първият гейм от началото на мача, в който Новак бе усложнен при собствен сервис. До този миг той бе спечелил 28 от вероятни 30 точки при своя начален удар.

В шестия гейм Синер стигна до два шанса за пробив. Както нормално в тези обстановки в мачовете на сърбина, това не го тормози изключително. След отлични сервиси той стигна до тъждество и малко по-късно завоюва гейма. Последва маратонски гейм, в който представителят на домакините трябваше да постави големи старания, с цел да оцелее. Той избави две благоприятни условия за пробив и съумя да измъкне гейма.

Италианецът поведе с 30:0 при идващия гейм на Джокович, само че още веднъж това не бе задоволително и сърбинът обърна гейма. В този миг Синер не устоя на напрежението и направи няколко неточности. Стигна се до сетбол и мачът завърши след двойна неточност на Яник.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР