Стопкадър Нова ТвПроф. Александър Оскар изрази мнение за поведението на

...
Стопкадър Нова ТвПроф. Александър Оскар изрази мнение за поведението на
Коментари Харесай

Проф. Оскар за „Възраждане“: Случва се нещо опасно и зловещо

Стопкадър Нова Тв

Проф. Александър Оскар изрази мнение за държанието на „ Възраждане “ и неговия водач, които със дейности и апели подстрекават към принуждение и експанзия.

„ Случва се нещо рисково, бих споделил злокобно. Искам да припомня, че защото в този момент сме 80 години след трагичните събития от 1943 година в България, изобщо Втората международна война, Холокоста, за който всички приказваме, той не стартира с концентрационните лагери и газовите камери, стартира с тирада на омразата по улиците в Германия и в Европа, и последователно тъкмо заради неналичието на съответна реакция, нещата ескалират, с цел да се стигне до вандалските прояви, ограничение на правата на евреите и на други групи, и затварянето им в гета. Накрая се доближава и до концентрационните лагери, газовите камери и машините за гибел “, съобщи по Нова Тв доктор Оскар.

„ Нещата в България през последните две години в действителност се утежняват във връзка с езика на омразата и единствено да напомня, че същите тези хора преди две години по време на коронавирус пандемията, сравняваха зелените документи, които спасяваха животи, с жълтите звезди, които евреите трябвало да носят вследствие на признати закони за отбрана на нацията. Също през тези две години неведнъж ние като евреи сме били упреквани, че сме нелоялни към България, че сме посетители в България, да внимаваме по какъв начин се държим, с цел да се стигне до предходната седмица с директни към този момент обвинявания към мен, към представители на еврейската общественост, че сме нацисти и други сходни операции и погрешни изказвания. Нещата за нас са доста съществени “, сподели още доктор Александър Оскар.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР