Стопкадър Нова ТвПосланикът ни в САЩ разкри как ще отбележат

...
Стопкадър Нова ТвПосланикът ни в САЩ разкри как ще отбележат
Коментари Харесай

Георги Панайотов: Кметът на Вашингтон ще обяви 3 март за Ден на България

Стопкадър Нова Тв

Посланикът ни в Съединени американски щати разкри по какъв начин ще отбележат празника на България.

За първи път в столицата ще бъде осветлен в бяло, зелено и алено мостът " Фредерик Дъглас " - един от най-големите в града, огромно архитектурно оборудване на река Анакостия. Освен това кметът ще излезе с разгласа, в която ще разгласи 3 март за Ден на България във Вашинтон. Това сподели за " Здравей, България " по Нова Тв посланикът на България в Съединени американски щати Георги Панайотов.

Според него мостът ще светне в 6:30 ч. локално време. " Гледката ще бъде най-хубава в 19:30 ч., тъй че употребявам опцията да поканя всички наши сънародници. В прокламацията пък има специфичен акцент за ролята на българската общественост за културното разнообразие в Съединени американски щати ", изясни той.

Празникът 3 март се отбелязва по доста способи в Съединени американски щати. В българските учебни заведения във Вашингтон се организират тържества -  те съчетават три дати в една - 1,3 и 8 март. 

По думите му е цялостна нелепост да се твърди, че България има господари. " Ролята на Русия не е противоречива. За мен най-красивият български празник постоянно е бил 24 май. Той е обвързван с образованието и мъдростта, и с обстоятелството, че България е дала на света писменост ", счита посланикът.

Панайотов посочи, че няма информация за лист " Магнитски 3 ". " България знаеше доста месеци преди оповестението на втория лист, че ще има наши жители и компании, не знаехме кои са и по кое време ще го създадат. Дали за трети път ще се случи, няма по какъв начин да знам. Това е политически акт, по този начин американското държавно управление прави анонс към България ", съобщи дипломатът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР