Стопкадър Нова ТвБивш шеф на ВМЗ-Сопот коментира скандала с Корнелия

...
Стопкадър Нова ТвБивш шеф на ВМЗ-Сопот коментира скандала с Корнелия
Коментари Харесай

Никола Стоянов: ВМЗ-Сопот има поръчки за две години напред

Стопкадър Нова Тв

Бивш началник на ВМЗ-Сопот разяснява абсурда с Корнелия Нинова. 

Въпреки че до декември мъчно намирали пари за заплати, от края на февруари внезапно търсенето на продукцията на ВМЗ-Сопот се повишило фрапантно и все още имало поръчки за две години напред. Много от дестинациите били в Централна Европа. Това сподели в студиото на „ Здравей, България ” по Нова Тв Никола Стоянов, бивш ръководител на Съвета на шефовете на завода.

„ Скандално е, че госпожа Нинова ни упреква, че ние сме се опитвали да прокараме договорка за експорт на оръжия към Украйна, а ние сме просто производител ”, сподели Стоянов в коментар на проблема с пренасочването на пратка от Афганистан към Украйна. Това провокира остър спор сред министъра на стопанската система в оставка Корнелия Нинова и бившето управление на предприятието. 

Международната компания, с която ВМЗ-Сопот има рамков контракт, поискала продукцията, предопределена за Афганистан, да не бъде изпращана, а да остане на склад в България. За задачата се плащал и наем. След време компанията решила да пренасочи въпросната пратка с оръжия към Украйна, за което ВМЗ незабавно алармирало Министерството на стопанската система и промишлеността, увери Стоянов.

„ След 2014 година е издадена препоръка на Международната организация да не се изнася оръжие за този регион, защото има напрежение там ”, изясни Стоянов, като акцентира, че въпросната препоръка не е експлицитна възбрана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР