Стопкадър Нова НюзШефът на Национална асоциация за защита на потребителите

...
Стопкадър Нова НюзШефът на Национална асоциация за защита на потребителите
Коментари Харесай

Пейо Майорски, НАЗП: Очаквам цените на хранителните стоки да паднат

Стопкадър Нова Нюз

Шефът на Национална асоциация за отбрана на потребителите Пейо Майорски разгласи, че цените на питателните артикули у нас би трябвало да паднат.

Той приложи и причини за тези свои упования.

След като падна възбраната за импорт на зърно от Украйна, това ни кара да си мислим, че към този момент свободния пазар е възобновен и цените на главните артикули за крайните консуматори би трябвало да паднат. Все отново би трябвало да знаем, че тези артикули, които бяха неразрешени от Украйна и на които сега се позволява още веднъж техния импорт, борсови артикули, вземат участие на интернационалните тържища. А там цената през последните един месец месец и половина падна, фрапантно с 1,5 % надолу, сподели за Нова нюз Майорски.

Тези, които създават дадените артикули, ще бъдат по-конкурентни, тъй като ще имат опция да прибавят главните си първични материали и от други места, в тази ситуация от Украйна. Така че би трябвало да се отрази неизбежно и на цените на продуктите и те би трябвало да паднат. Пак дублирам, те са борсови цени, които се търгуват много по-ниско отпреди два месеца и следва да ги забележим на щанда с по-ниски цени, продуктите, които се създават от тези първични материали, добави той.

Очаквам това да се случи, да забележим по-ниски цени на щанда, само че ще забележим какво ще излезе от цялата обстановка. Аабсолютно всяка една интервенция в свободната търговия обаче води да деформиране на пазара и на това към този момент станахме очевидци, сподели още Майорски.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР