Стопкадър и видео Нова Тв, vbox7.comЗадължителното носене на маски отпада

...
Стопкадър и видео Нова Тв, vbox7.comЗадължителното носене на маски отпада
Коментари Харесай

Махаме маските, мерките за ковид падат

Стопкадър и видео Нова Тв, vbox7.com

Задължителното носене на маски отпада през днешния ден.

Всички ограничения, въведени от здравните управляващи поради COVID-19, отпадат. Носенето на защитна маска остава само мощно целесъобразно, най-много в градския превоз и лечебните заведения.

С признатите в четвъртък промени в Закона за здравето на първо четене, след отпадане на изключителната епидемиологична конюнктура, при потребност, министърът на опазването на здравето по предложение на основния държавен здравен контрольор, ще може да вкарва противоепидемични ограничения на територията на цялата страна или за обособена област, написа vesti.bg.

От 1 април България към този момент няма да е в обстановка на изключителна епидемиологична конюнктура.

Отпада условието за: задължително носене на защитна маска за лице на публични места, спазването на физическа отдалеченост, рестриктивните мерки в броя на лицата, които могат да посещават по едно и също време обекти на закрито, ограниченията при посещаване на присъствено образование, възбраната за свиждания в лечебните заведения и заведенията за обществени услуги.

От същата дата стопират работа COVID-зоните.

За период до три месеца след анулация на епидемиологичната конюнктура остава възможността НЗОК да заплаща на изпълнителите на медицинска и дентална помощ средства за работа при неблагоприятни условия, както и продължава действието на експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК за установяване на трайно понижена работоспособност и степен на увреждане.

Главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев е на мнение, че и след отпадане на изключителната конюнктура е силно целесъобразно носенето на защитна маска за лице в градския превоз, лечебните заведения, както и когато има струпване на доста хора навън.

От 1 април остава в действие условието за даване на дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация, преболедуване или негативен резултат от PCR или антигенен тест или подобен документ на граничните пунктове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР