Стопкадър бТВНикой не може нищо да гарантира 100%, че гласуването

...
Стопкадър бТВНикой не може нищо да гарантира 100%, че гласуването
Коментари Харесай

Бивш министър: Манипулации при гласуване с машина не е имало и няма да има

Стопкадър бТВ

Никой не може нищо да подсигурява 100%, че гласуването с машини на избори е несъмнено, само че точно по тази причина през годините сме правили оферти, в това число законодателни, и в този момент в това число сме предложили текст, който да даде достъп до код на всеки български жител, с цел да се увери, че всичко е наред. Той ще може да подаде заявление до Централната изборна комисия и в случай че има съответните въпроси, несъмнено, да ревизира какво написа в този код, който дефинира какво прави машината, по какъв начин тя счита, по какъв начин брои гласове.

Това съобщи в „ Лице в лице “ по бТВ някогашният министър на електронното ръководство и сегашен народен представител от „ Демократична България “ Божидар Божанов.

Данните и докладите на ЦИК до момента постоянно са отчитали, че гласуването с машини е правилно. Когато има неточности при прегряване на контролни разписки да вземем за пример, тези неточности са на секционната комисия, а не на машината. Манипулации на машината е нямало. И изключително с предложенията, които сме създали, считам, че няма и да има, защото достъпът до кода обезпечава повече бистрота на целия развой, сподели още Божидар Божанов. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР